ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Πέντε συλλήψεις μαθητών σε σχολικές εκδρομές – Συνελήφθησαν και οι συνοδοί καθηγητές

Συλλήψεις ανηλίκων για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Τέσσερις 16χρονοι μαθητές από σχολείο της Ημαθίας συνελήφθησαν στα Ιωάννινα για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και απλή σωματική βλάβη, ενώ συνελήφθη και ο συνοδός εκπαιδευτικός της σχολικής εκδρομής για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος άμεσης δράσης Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν ανήλικο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν καπνό αναμεμειγμένο με ακατέργαστη κάνναβη. Επιπλέον, σε έρευνα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης. Και στις δύο περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας, καθώς οι ανήλικοι συμμετείχαν σε αυτές τις εκδρομές. Επίσης, οι γονείς των ανηλίκων κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα.

Συλλήψεις ανηλίκων για βία κατά υπαλλήλων

Επιπλέον, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του γραφείου προστασίας ανηλίκων της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων προσπάθησαν να ελέγξουν τέσσερα ανήλικα άτομα. Ωστόσο, αυτοί αντιστάθηκαν απωθώντας τους και ασκώντας βία εναντίον τους. Επιπλέον, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν άμεσα για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και σωματικής βλάβης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk