ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Δωρεά οργάνων σε συνανθρώπους από 63χρονη που έφυγε από τη ζωή

Το μεγαλύτερο δώρο ζωής έκανε μία 63χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στα Ιωάννινα και έφυγε από τη ζωή καθώς  είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι δικοί της άνθρωποι με πόνο ψυχής πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, οι νεφροί και οι οφθαλμοί της 63χρονης μεταφέρθηκαν  στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να δοθούν σε συνανθρώπους περίμεναν στη λίστα αναμονής τα δώρα ζωής.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης και τους ευχαριστεί για το ανθρώπινο μεγαλείο τους και υγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων.

Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.