ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορική στιγμή:  Παράλυτος άνδρας με εμφύτευμα της Neuralink παίζει ηλεκτρονικό σκάκι μόνο με τη σκέψη [Βίντεο]


Ένας παράλυτος άνδρας παίζει σκάκι με τη βοήθεια ενός τσιπ που παρήγαγε η (Neuralink, η πολύ σημαντική εταιρεία του Elon Musk) και εμφυτεύτηκε στον εγκέφαλό του. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X δείχνει το αξιοσημείωτο επίτευγμα και έχει προβληθεί πάνω από 70 εκατομμύρια φορές.

Τον Ιανουάριο ο 29χρονος Noland Arbaugh έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευμα τσιπ από τη Neuralink, την startup του Elon Musk που αναπτύσσει τεχνολογία για άτομα με παράλυση ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με υπολογιστές.

Στην πλατφόρμα X του Μασκ, ο Arbaugh εξήγησε ότι παρέλυσε τελείως κάτω από τους ώμους του, έχασε κάθε αίσθηση στο σώμα, τα χέρια και τα πόδια του, μετά από ένα καταδυτικό ατύχημα πριν από οκτώ χρόνια όπου εξάρθρωσε τους σπονδύλους C4 και C5 του νωτιαίου μυελού του.

Καθισμένος πίσω από ένα φορητό υπολογιστή ασύρματα συνδεδεμένο με το τσιπ Neuralink, ο Arbaugh δείχνει ότι είναι ικανός να μετακινήσει «τηλεπαθητικά» τον κέρσορα στην οθόνη του υπολογιστή του, η οποία δείχνει μια σκακιέρα Chess.com. Παίζει ένα παιχνίδι στον διακομιστή μας με καθαρό εγκεφαλικό έλεγχο και είναι επίσης σε θέση να ελέγχει τη μουσική.

Στο βίντεο, ο Arbaugh λέει ότι η χρήση του εμφυτεύματος Neuralink είναι σαν να χρησιμοποιείς τη «Δύναμη» από το franchise του Star Wars . Απλώς κοιτάζοντας κάπου στην οθόνη, μπορεί να τοποθετήσει τον κέρσορα όπου θέλει. Αποκάλυψε επίσης ότι το τσιπ του επέτρεψε να παίξει το βιντεοπαιχνίδι Civilization VI για οκτώ συνεχόμενες ώρες.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk