ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλητής Ευρώπης για 3η Σερί Χρονιά ο Ιάσων Παναγόπουλος

Πρωταθλητής Ευρώπης για 3η Σερί Χρονιά ο Ιάσων Παναγόπουλος

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ιάσων Παναγόπουλος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Ιταλία. Ο Έλληνας αθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στην ιστιοπλοΐα.

Η Πορεία του Παναγόπουλου

Ο Ιάσων Παναγόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα συγκρατημένα, αλλά με σταθερή προσπάθεια και αποφασιστικότητα ανέβηκε στην κορυφή. Συνολικά, συμμετείχαν 157 σκάφη από 45 χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 9 κούρσες. Οι θέσεις του Παναγόπουλου ήταν 9, 1, 5, 1, 6, 4, 22 (η οποία αφαιρέθηκε ως η χειρότερη), 3 και 10 αντίστοιχα.

Η Ευρωπαϊκή Ανάδειξη

Παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ήταν ανοικτό και ο Παναγόπουλος τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Βραζιλιάνο Μ. Μπραγκάνκα, στην ευρωπαϊκή κατάταξη ήταν πρώτος. Με αυτόν τον τρόπο, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, προσφέροντας ακόμα μια μεγάλη διάκριση στην ελληνική ιστιοπλοΐα.

Ομαδικές Επιδόσεις

Εκτός από τον Παναγόπουλο, άλλοι Έλληνες αθλητές κατέγραψαν αξιόλογες επιδόσεις. Ο Δημήτρης Ζαχαράκης τερμάτισε 19ος με 118 βαθμούς, ενώ στα κορίτσια, η Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη τερμάτισε 7η με 94 βαθμούς, η Ελένη Τριάντου 17η με 123 βαθμούς και η Ελένη Γαλαζούλα 25η με 166 βαθμούς.

Συμπέρασμα

Η επιτυχία του Ιάσων Παναγόπουλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ αποτελεί θρίαμβο για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Οι επιδόσεις του, καθώς και εκείνες των άλλων Ελλήνων αθλητών, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας διαθέτει ταλέντο και δυναμική σε αυτό το άθλημα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk