ΚΟΣΜΟΣ

O Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ έχει προετοιμαστεί καθώς το Ιράν του επιτίθεται με drones

Το Ιράν εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ, εν μέσω φόβων για περιφερειακή κλιμάκωση μετά την προφανή ισραηλινή επίθεση σε συγκρότημα ιρανικής πρεσβείας στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Αρκετές δεκάδες drones εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό του Ιράν, δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν επιβεβαίωσαν επίσης ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) «ξεκίνησε εκτεταμένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων σε κατεχόμενα εδάφη», αναφερόμενος στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει προετοιμαστεί για «άμεση επίθεση από το Ιράν», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δήλωση το βράδυ του Σαββάτου.

Το τηλεοπτικό κανάλι 12 του Ισραήλ αναφέρει ότι το σάλβο αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ γύρω στις 02:00 της Κυριακής (00:00 GMT).

Ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και «παρακολουθούν όλους τους στόχους».

Το Ιράν είχε δεσμευτεί να αντεπιτεθεί για την επίθεση στο προξενείο του στη Συρία την 1η Απριλίου, η οποία σκότωσε επτά στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου διοικητή.

Κατηγόρησε το Ισραήλ για την πραγματοποίηση αυτής της επίθεσης. Το Ισραήλ ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε.

Λίγο πριν από την είδηση ​​της εκτόξευσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Ιράν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι τα «αμυντικά συστήματα» της χώρας του αναπτύχθηκαν.

«Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό. Ο IDF είναι ισχυρός. Το κοινό είναι ισχυρό.

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται δίπλα στο Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη της Βρετανίας, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk