ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από 300 drone – Αναχαιτίστηκε το 99%

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλο το Ισραήλ νωρίς την Κυριακή, αφού το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες drones, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ σε μια άνευ προηγουμένου αποστολή εκδίκησης που ώθησε τη Μέση Ανατολή πιο κοντά σε έναν πόλεμο σε όλη την περιοχή. Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι οι εκτοξεύσεις ήταν περισσότερες από 300, αλλά το 99% από αυτές αναχαιτίστηκαν.

Το Ιράν εξαπέλυσε περισσότερες από 300 «απειλές διαφόρων τύπων» προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) Αβιχάι Αντραέ.

«Έχουμε αναχαιτίσει το 99% των απειλών προς το ισραηλινό έδαφος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό επίτευγμα», είπε ο Αντραέ. Σε μια ανάρτηση στο X, ο εκπρόσωπος του IDF έδωσε μια ανάλυση για τον αριθμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν το Ισραήλ:

Από τα περίπου 170 drones που εκτόξευσε το Ιράν – ούτε ένα από αυτά δεν διείσδυσε στο κράτος του Ισραήλ, καθώς πολεμικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τα συστήματα αεράμυνας μας και των συμμάχων μας αναχαίτησαν δεκάδες από αυτά.

Αποκαλώντας το αποτέλεσμα «μια πολύ σημαντική στρατηγική επιτυχία», ο υποναύαρχος Daniel Hagari είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε 170 drones, περισσότερους από 30 πυραύλους κρουζ και περισσότερους από 120 βαλλιστικούς πυραύλους. Από αυτούς, αρκετοί βαλλιστικοί πύραυλοι έφτασαν στο ισραηλινό έδαφος, προκαλώντας μικρές ζημιές σε αεροπορική βάση.

Οι διασώστες είπαν ότι ένα 7χρονο κορίτσι σε μια αραβική πόλη των Βεδουίνων τραυματίστηκε σοβαρά στο νότιο Ισραήλ, προφανώς σε επίθεση με πυραύλους, αν και είπαν ότι η αστυνομία διερευνά ακόμη τις συνθήκες του τραύματός της.

Στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βοήθησαν το Ισραήλ να καταρρίψει «σχεδόν όλα» τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους και δεσμεύτηκε να συγκαλέσει συμμάχους για να αναπτύξουν μια ενιαία απάντηση.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk