ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρός ο Ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ: Ενημέρωση και Ντοκουμέντα

Θάνατος του Γιαχία Σινουάρ

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από στοχευμένη επίθεση που διεξήγαγαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας στις 17 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η επιχείρηση φαίνεται να είναι μία από τις πιο σημαντικές για την αποδυνάμωση της ηγεσίας της Χαμάς, καθώς επιβεβαιώνει ότι ο Σινουάρ έπεσε θύμα μιας ακριβούς στρατιωτικής ενέργειας.

Στρατηγική Επιχείρηση του Ισραήλ

Η απόφαση για την επιχείρηση αυτή περιλάμβανε δυνάμεις πεζικού του Ισραήλ, οι οποίες εκτέλεσαν εφόδους και καταφέρθηκαν εναντίον τριών υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς. Μάλιστα, οι άλλοι δύο που έχασαν τη ζωή τους ήταν οι σωματοφύλακες του Σινουάρ. Μετά την ολοκλήρωση εξετάσεων DNA, το Υπουργικό Συμβούλιο της Ισραήλ ενημερώθηκε για την επιτυχία της επιχείρησης.

Ντοκουμέντα και Επικαιρότητα

Σε φωτογραφία ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα, ο Σινουάρ φαίνεται να έχει χτυπηθεί από θραύσματα και ερείπια, πιθανόν κατά την επίθεση ενός ισραηλινού άρματος μάχης στην περιοχή Ράφα. Η στρατηγική αυτή έχει οδηγήσει σε πληροφορίες ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιδιώκουν να αποκεφαλίσουν την ηγεσία της Χαμάς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk