ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Συνεπιβάτης του Ραϊσί ήταν ζωντανός επί μία ώρα μετά τη φονική συντριβή – Προσπαθούσε να καλέσει για βοήθεια

Η Συντριβή και οι Πρώτες Πληροφορίες

Η είδηση της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και άλλους οκτώ άτομα σόκαρε την κοινή γνώμη τη Δευτέρα. Η τραγωδία έλαβε χώρα την Κυριακή και μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Μοχάμεντ Αλί αλ-Χασέμ, ένας διακεκριμένος ισλαμικός θρησκευτικός ηγέτης από την Ταμπρίζ. Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα προήλθαν από τις επικοινωνίες που προσπάθησαν να κάνουν οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο λίγο πριν από τη συντριβή.

Ο Μοχάμαντ Ναμί, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων του Ιράν, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αναφέροντας ότι υπήρξαν προσπάθειες επικοινωνίας από τους επιβαίνοντες, όμως τα μηνύματα δεν ήταν αρκετά για να αποτραπεί η τραγωδία. Επιπλέον, ο Ναμί σημείωσε ότι δεν χρειάστηκαν εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων, καθώς η ταυτότητά τους μπορούσε να επιβεβαιωθεί με άλλους τρόπους.

Η συντριβή του ελικοπτέρου και η απώλεια τόσων σημαντικών προσωπικοτήτων προκάλεσαν θλίψη και ανησυχία στην ιρανική κοινωνία. Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα παραμένουν υπό διερεύνηση, με τις αρχές να προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τα αίτια της τραγωδίας. Παράλληλα, η είδηση ότι ο Μοχάμεντ Αλί αλ-Χασέμ επιβίωσε για μία ώρα μετά τη συντριβή, προσθέτει μια θλιβερή διάσταση στην ήδη δραματική κατάσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες για την τραγωδία φανερώνουν την ανάγκη για βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στις αερομεταφορές υψηλών αξιωματούχων, καθώς και την ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Οι εξελίξεις γύρω από το δυστύχημα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την ανεπανόρθωτη απώλεια ζωών.

Η θλιβερή λεπτομέρεια που αναδείχθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων, Μοχάμαντ Ναμί, αφορά την επιβίωση του Μοχάμεντ Αλί αλ-Χασέμ, του ιμάμη που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αλ-Χασέμ επέζησε για μία ώρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου, προσπαθώντας απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με το γραφείο του προέδρου για να καλέσει βοήθεια. Αυτή η πληροφορία προσθέτει μία θλιβερή διάσταση στο ήδη τραγικό γεγονός, αποκαλύπτοντας την απόγνωση και την αγωνία των τελευταίων στιγμών του ιμάμη.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk