ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία – Ανθρωπιά: Μια καφετέρια απασχολεί γυναίκες που έχουν δεχθεί επίθεση με βιτριόλι [Βίντεο]

Ένα καφέ στην Ινδία απασχολεί επιζώντες από επίθεση με οξύ για να τους βοηθήσει να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη τους και να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Ένα νέο καφέ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, το Sheroes Hangout, στην Άγκρα της Ινδίας, το σπίτι του Ταζ Μαχάλ, διευθύνεται από πέντε γυναίκες που όλες έχουν επιβιώσει από επιθέσεις με οξύ (she-heroes, geddit;). Με τη βοήθεια της ΜΚΟ Stop Acid Attacks, αποφάσισαν να αρνηθούν στους επιτιθέμενους τους την ικανοποίηση του θύματός τους. Αντί να μένουν κρυμμένες στο σπίτι, ήθελαν να ζήσουν κανονικές ζωές και μια κανονική ζωή σημαίνει να σηκώνονται το πρωί και να πηγαίνουν στη δουλειά. Αυτό τους επιτρέπει το καφενείο – για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι, προερχόμενοι από φτωχές οικογένειες, χρειάζονται το εισόδημα. όσες οικονομίες είχαν οι γονείς τους ξοδεύτηκαν για επανορθωτικές επεμβάσεις των κορών τους.

Πολλά, δυστυχώς. Το Ταζ Μαχάλ χτίστηκε από τον αυτοκράτορα των Μουγκάλ Σαχ Τζαχάν ως μνημείο της αγαπημένης του συζύγου, Μουμτάζ. Οι γυναίκες Sheroes έχουν υποφέρει η καθεμία από μια αγάπη που έχει γίνει τοξική – αυτή ενός φίλου που δεν μπορούσε να δεχτεί την απόρριψη και αντ’ αυτού πήρε διαβολική εκδίκηση ή, όπως στην περίπτωση της Gita Mahau, ενός συζύγου που εξοργίστηκε όταν η γυναίκα του γέννησε μια δεύτερη κόρη αντί για τον γιο που ήθελε. Η Μαχάου, 50 ετών, κοιμόταν στο σπίτι των γονιών της, με τις κόρες της στριμωγμένες δίπλα της, όταν ο σύζυγός της μπήκε μέσα και τους πέταξε οξύ. Η κορούλα της πέθανε από τα τραύματά της. Το μεγαλύτερο κορίτσι, η Neetu, ακρωτηριάστηκε και, τώρα 23 ετών, εργάζεται επίσης στο καφέ.

Δείτε το βίντεο: 

ΠΗΓΗ: Αljazeera

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk