ΙΣΤΟΡΙΑ

Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Μια ιστορική ανακάλυψη [Video]

Η Εξερεύνηση του Ικαρίου Πελάγους

Μια σημαντική ιστορική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ικάριο Πέλαγος, όπου εντοπίστηκε το βρετανικό υποβρύχιο HMS Trooper. Το υποβρύχιο, το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε σε βάθος 253 μέτρων, λύνοντας ένα μυστήριο που ήθελε απαντήσεις εδώ και δεκαετίες.

Μια Ιστορία Θυσίας και Μνήμης

Η ανακάλυψη του HMS Trooper δεν είναι απλώς μια κατάδυση στον βυθό της θάλασσας. Ενσαρκώνει την ιστορία των ανδρών που υπηρετούσαν στο υποβρύχιο και θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους. Η γνώση της τελευταίας τοποθεσίας του ναυαγίου προσφέρει έναν επίλογο στις οικογένειες των θυμάτων, που επί 81 χρόνια αναζητούσαν απαντήσεις.

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας

Η έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα του Κώστα Θωκταρίδη έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα. Το υποβρύχιο ήταν κομμένο σε τρία τμήματα, γεγονός που επιβεβαιώνει μια βίαιη βύθιση, πιθανότατα λόγω έκρηξης νάρκης. Ο πρώην διευθυντής αρχείου του βασιλικού μουσείου υποβρυχίων, George Malcolmson, δήλωσε με συγκίνηση ότι η ανακάλυψη αυτή προσφέρει μια μνημειώδη υπενθύμιση της προσφοράς αυτών των ανδρών στην ιστορία.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk