ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” 13χρονος νικημένος από τον καρκίνο

Αντίο στον μικρό Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Την τελευταία του πνοή άφησε ο μικρός Παναγιώτης Αγγελόπουλος από την Πάτρα, έπειτα από μια σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για τρία χρόνια. Χθες (01/04), μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο αδυσώπητος εχθρός είπε την τελευταία του λέξη και ο Παναγιώτης πέταξε στον ουρανό.

Παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί πολύ τους τελευταίους μήνες και οι θεράποντες γιατροί του παιδοογκολογικού τμήματος, Αγλαΐα Κυριακού, του είχαν δώσει μέρες ζωής, εκείνος συνέχιζε να ζει. Ήταν σαν να άκουγε τη διαρκή προσευχή της αγαπημένης του μανούλας, της Βασιλικής Κόρακα, που συνεχώς έλεγε “Δεν τον έχω χορτάσει, θέλω χρόνο ακόμα. Δεν μπορεί να αδειάσει τόσο γρήγορα η αγκαλιά μου. Μου έδινε ζωή και δύναμη. Ήταν η αναπνοή μου. Πάντα μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε ‘Θα τα καταφέρουμε'”, σύμφωνα με το pelop.gr.

Ο μικρός Παναγιώτης άφησε πίσω του μια τεράστια κενό στην καρδιά των αγαπημένων του. Η μάχη του καρκίνου είναι μια σκληρή πραγματικότητα που πολλά παιδιά και οικογένειες τους πρέπει να αντιμετωπίσουν. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη και στήριξη.

Ο μικρός Παναγιώτης την Κυριακή θα γινόταν 13 ετών. Ήταν ένα παιδί γενναίο, που έκανε όνειρα για τη ζωή του. Αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι. Μάθαινε πιάνο και ήθελε με τις μελωδίες του να γεμίζει χαρά τον κόσμο. Όπως χαρά σκορπούσε και στη σχολική κοινότητα του 61ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, όπου φοιτούσε. Ο Παναγιώτης ήταν ένα παιδί που μοιραζόταν τα πάντα με τους γύρω του. Ακόμα κι όταν ήταν ασθενής, είχε το βλέμμα του στραμμένο στους άλλους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk