ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θλίψη στην Πορτογαλία: Έφυγε από τη ζωή στα 37 του ο τερματοφύλακας Ντάνιελ Γκιμαράες

Θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου

Η κοινότητα του ποδοσφαίρου είναι σήμερα σε πένθος, καθώς ο Ντάνιελ Γκιμαράες, ο πρώην τερματοφύλακας της Νασιονάλ, απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 37 ετών. Μετά από μία τριμήνη μάχη με τη λευχαιμία, που ξεκίνησε το 2021, η τελευταία πνοή του Ντάνιελ ήρθε, αφήνοντας την οικογένεια της Νασιονάλ και τον υπόλοιπο κόσμο του ποδοσφαίρου βυθισμένο στη θλίψη.

Η καριέρα του Ντάνιελ Γκιμαράες

Ο Ντάνιελ ξεκίνησε την καριέρα του σε αξιοσημείωτες ομάδες όπως οι Πόντε Πρέτα, Μόντζι Μίριμ και Αμέρικα, πριν μεταπηδήσει στη Νασιονάλ. Η αφοσίωση και το πάθος του για την ομάδα του τον οδήγησαν σε ιστορικά επιτεύγματα, με την Νασιονάλ να αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή του. Η ανακοίνωση της ομάδας επισημαίνει την απώλεια: «Αφήνει την οικογένεια της Νασιονάλ ασύγκριτα φτωχότερη».

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του

Αν και ο Ντάνιελ έκανε μία σύντομη επιστροφή στον κόσμο του ποδοσφαίρου, η ασθένεια τον υποχρέωσε να σταματήσει οριστικά. Η κληρονομιά του δεν είναι μόνο το ταλέντο του στο γήπεδο, αλλά και η δίψα του για τη ζωή και ο αγώνας του ενάντια στη λευχαιμία.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk