ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ζωή μέσα από τη Δωρεά Οργάνων μιας 62χρονης

Η Αρχή της Διαδικασίας Δωρεάς Οργάνων

Χθες το βράδυ ξεκίνησε μια νέα διαδικασία μεταμοσχεύσεων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με την ενημέρωση ασθενών και συγγενών για τη δωρεά οργάνων, αμέσως μετά τη δωρεά ζωής από μια 62χρονη δότρια. Η δότρια νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υπαραχνοειδή αιμορραγία.

Λήψη και Μεταφορά Μοσχευμάτων

Συγκεκριμένα, στις 02:00 το βράδυ, ξεκίνησε το χειρουργείο αφαίρεσης οργάνων από την 62χρονη δότρια. Χειρουργική ομάδα από το μεταμοσχευτικό κέντρο του Ιπποκρατείου έφτασε στο ΑΧΕΠΑ για την λήψη των νεφρών και του ήπατος. Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν άμεσα στο Ιπποκράτειο, ώστε να ξεκινήσει η μεταμόσχευση σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.

Μεταμόσχευση Κερατοειδών στο ΑΧΕΠΑ

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η μεταμόσχευση των κερατοειδών της 62χρονης θα πραγματοποιηθεί σε άλλον ασθενή. Η διαδικασία δωρεάς οργάνων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση πολλών ασθενών και η συμβολή της 62χρονης δότριας προσφέρει ελπίδα και ζωή σε όσους την χρειάζονται.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk