ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δώρα Ζωής από 62χρονη Δότρια Οργάνων

Δώρα Ζωής από 62χρονη Δότρια Οργάνων στη Θεσσαλονίκη

Πριν από μία εβδομάδα, ξεκίνησε μια νέα διαδικασία μεταμοσχεύσεων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία αυτή περιλάμβανε την αφαίρεση οργάνων από μια 62χρονη δότρια που νοσηλευόταν στη ΜΕΘΑ του ΑΧΕΠΑ με υπαραχνοειδή αιμορραγία. Η χειρουργική ομάδα από το μεταμοσχευτικό κέντρο του Ιπποκρατείου έφτασε στο ΑΧΕΠΑ για τη λήψη των νεφρών και του ήπατος.

Μεταφορά Μοσχευμάτων στο Ιπποκράτειο

Τα μοσχεύματα που αφαιρέθηκαν από την 62χρονη δότρια μεταφέρθηκαν άμεσα στο Ιπποκράτειο, ώστε να ξεκινήσει η μεταμόσχευση σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Η άμεση αυτή μεταφορά είναι κρίσιμη για την επιτυχία των μεταμοσχεύσεων και την παροχή μιας νέας ευκαιρίας ζωής στους ασθενείς.

Μεταμόσχευση Κερατοειδών στο ΑΧΕΠΑ

Εκτός από τα νεφρά και το ήπαρ, στο ΑΧΕΠΑ θα πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση των κερατοειδών της 62χρονης σε άλλον ασθενή. Η διαδικασία αυτή είναι εξίσου σημαντική, καθώς θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του λήπτη. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους έχουν ενημερωθεί άμεσα για τη δωρεά οργάνων, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη για τη δωρεά οργάνων.

Η διαδικασία δωρεάς οργάνων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται με επιτυχία, παρέχοντας ελπίδα και ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Η συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων και των ιατρικών ομάδων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία αυτών των προσπαθειών.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk