ΠΡΟΣΩΠΑ

Θανάσης Βέγγος: “Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια…”

Ο Θανάσης Βέγγος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, μας δίνει μια πολύ όμορφη και συγκινητική απάντηση στο ερώτημα τι είναι η ευτυχία. Σύμφωνα με τον Βέγγο, η ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια.

Τα χέρια αυτά μας αγκαλιάζουν και μας κρατούν, μας περιποιούν και μας προστατεύουν. Μας χαϊδεύουν και μας προσφέρουν αγάπη και φροντίδα. Μας μαγειρεύουν το αγαπημένο μας φαγητό και μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και γαλήνη. Και στο τέλος, τα ίδια χέρια θα μας κλείσουν τα μάτια, σε μια αγκαλιά που θα μας στείλει σε έναν γαλήνιο ύπνο.

Ο Βέγγος μας υπενθυμίζει ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται στο πλήθος των χεριών, αλλά στην ποιότητα της αγκαλιάς. Οι πολλές αδιάφορες αγκαλιές μπορεί να μας καταναλώνουν χωρίς να μας προσφέρουν πραγματική ευτυχία. Αντίθετα, ένα ζευγάρι χέρια που μας αγκαλιάζει με αγάπη και αφοσίωση μπορεί να μας γεμίσει με ευτυχία και ικανοποίηση.

Ας μην ξεχνάμε να εκτιμούμε τα χέρια που μας αγκαλιάζουν και να δίνουμε την αγάπη και την φροντίδα που αξίζουν. Έτσι, μπορούμε να βρούμε την αληθινή ευτυχία στην αγκαλιά των αγαπημένων μας προσώπων.