Θάνατος από αλλεργία: Η Τραγική Ιστορία της 23χρονης Alison από το Τέξας
Η Τραγική Γεγονία
Στις 12 Μαΐου 2023, η 23χρονη Alison Pickering από το Τέξας είχε προγραμματίσει ένα πρώτο ραντεβού σε ένα εστιατόριο που γνώριζε καλά. Όμως, χωρίς να το γνωρίζει, οι αλλαγές στη συνταγή ενός αγαπημένου πιάτου θα αποδεικνύονταν θανατηφόρες. Η Alison, η οποία είχε σοβαρές αλλεργίες στα φιστίκια, παρήγγειλε το mahi mahi, ένα πιάτο που είχε φάει πολλές φορές στο παρελθόν.
Αλλαγές στη Συνταγή και Αντεπίθεση της Οικογένειας
Η κουζίνα του εστιατορίου είχε αλλάξει τη συνταγή του πιάτου, προσθέτοντας σάλτσα φιστικιού, κάτι που δεν είχε αναγνωριστεί ούτε από την ίδια ούτε από το προσωπικό. Αυτή η παρεξήγηση οδήγησε σε μια τρομακτική αλλεργική αντίδραση και στο θάνατό της λίγες ημέρες πριν από την αποφοίτησή της από το Tarleton State University.
Η Αναζήτηση για Αλλαγές στη Βιομηχανία Τροφίμων
Οι γονείς της Alison, Grover και Pamela Pickering, αναζητούν αλλαγές στη βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να προστατευτούν οι άνθρωποι με σοβαρές αλλεργίες. Δηλώνουν ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι για τις αλλαγές στις συνταγές και ότι η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να βρει τρόπους για να διασφαλίσει τη ασφάλεια των πελατών της.
Οι γονείς της είπαν ότι ήταν εμφανής η προσοχή καθώς ετοιμαζόταν για ένα πρώτο ραντεβού λίγες μέρες πριν την αποφοίτησή της από το Tarleton State University στο Stephenville πέρυσι.
Η Άλισον, είπαν, διάλεξε ένα εστιατόριο στο οποίο είχε πάει πριν. Παρήγγειλε το mahi-mahi, ένα πιάτο που είχε φάει στο παρελθόν εκεί.
“Πήγαινε επανειλημμένα στα ίδια εστιατόρια και παρήγγειλε τα ίδια πιάτα, ξέρετε. Και αυτό ήταν συνηθισμένο”, είπε ο πατέρας της.
Αυτό που η Άλισον και ακόμη και το προσωπικό αναμονής δεν γνώριζαν, είπαν οι Pickerings, ήταν ότι η συνταγή είχε αλλάξει. Είχε προστεθεί σάλτσα φυστικιού.
«Έπιασε μερικές μπουκιές, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε ο Γκρόβερ Πίκερινγκ. “Έκανε το Epipen της. Ήρθε το ασθενοφόρο. Στην πραγματικότητα πήγε στο ασθενοφόρο μιλώντας τους, αλλά κάπου στην πορεία τα πράγματα κατέβηκαν.”
Η Άλισον δεν ξύπνησε ποτέ.
«Είναι τραγικό και δεν χρειάζεται να συμβεί σε κανέναν άλλο», είπε.
Ευαισθητοποίηση σχετικά με τις τροφικές αλλεργίες
Οι Pickerings βρίσκονται τώρα σε μια αποστολή να ευαισθητοποιήσουν για τη σοβαρότητα των τροφικών αλλεργιών.
«Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα για να ενημερώσουμε το προσωπικό αναμονής και τους θαμώνες», είπε η Τζόι Πίκερινγκ.
Το νομοθετικό σώμα του Τέξας ψήφισε πέρυσι τον νόμο περί τροφικής αλλεργίας του Sergio Lopez για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων στην κουζίνα εστιατορίων.
Οι Pickerings ζητούν σαφή, συνεπή επικοινωνία στα εστιατόρια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση για όλο το προσωπικό του εστιατορίου. Ενδιαφέρονται επίσης να συνεργαστούν με την Ένωση Εστιατορίων του Τέξας .
«Για να καθορίσουμε ποιες οδηγίες θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή για να βοηθήσουν τα εστιατόρια να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες τους όσον αφορά τα συστατικά, όπως οι ετικέτες στα είδη παντοπωλείου που αγοράζετε», είπε ο Grover Pickering.
Είναι ένα μήνυμα που είναι βέβαιο ότι θα γλιτώσει τους άλλους από την απώλεια που υπέστησαν.
«Ξέρω ότι θα σώσουμε ζωές κάνοντας αυτό», είπε ο Joy Pickering.