ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Luo Li Rong Δημιουργεί Γυναικεία Γλυπτά σε Φυσικό Μέγεθος εμπνευσμένα από την Αναγέννηση

Η Luo Li Rong είναι μία Κινέζα καλλιτέχνης που ζει στο Βέλγιο εδώ και αρκετά χρόνια. Σε πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη γλυπτική και σπούδασε τέχνη στη διάσημη Ακαδημία Καλών Τεχνών (CAFA) στο Πεκίνο. Όταν αποφοίτησε, τιμήθηκε και έγινε μέλος του εργαστηρίου του μαέστρου Sun Jiabao. Εκεί βυθίστηκε στην κλασική παραστατική γλυπτική. Στόχος ήταν να είναι ένα πνεύμα με το μοντέλο.

Μετά την εκπαίδευσή της, έλαβε πολλές παραγγελίες και εργάστηκε σε έργα και γλυπτά στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.

Στο Βέλγιο παραμένει πιστή στις αρχές της. Συνεχίζει τη δουλειά της και επικεντρώνεται στις τεχνικές των γλυπτών της Ευρώπης από την Αναγέννηση, το Μπαρόκ και άλλες περιόδους. Τα γλυπτά της θαμπώνουν τον θεατή με την ομορφιά, τη δεξιοτεχνία και πάνω από όλα τη θηλυκότητά τους.

Από το σουρεαλιστικό έως το υπέροχο και παντού ενδιάμεσα, η Luo Li Rong παράγει ρεαλιστικά γλυπτά που μεταφέρουν την ομορφιά και τη χάρη της ανθρώπινης φιγούρας. Δουλεύοντας κυρίως σε μπρούτζο, οι δημιουργίες της σε φυσικό μέγεθος παρουσιάζουν γυναίκες σε κίνηση.

Χτυπούν κομψές στάσεις που επιμηκύνουν το σώμα τους με μια φαινομενικά ανεμοδαρμένη εμφάνιση. Τα μαλλιά και τα ρούχα τους φαίνονται σαν να τα κινεί ένα απαλό αεράκι. Αυτό δημιουργεί μια συναρπαστική διχοτομία. Ενώ υπάρχει μια εντυπωσιακή αφοσίωση στον ρεαλισμό – η Ρονγκ φροντίζει να περιγράφει λεπτομερώς κάθε λεπτή πτυχή του δέρματος – υπάρχει επίσης ένα φανταστικό στοιχείο στη δουλειά της, καθώς οι χαρακτήρες της κατοικούν στα σύννεφα και κρατούν σταγόνες βροχής στα χέρια τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk