ΕΛΛΑΔΑ

Η Φρεγάτα «Ψαρά» Απέκρουσε Επίθεση Drones στην Ερυθρά Θάλασσα

Φρεγάτα «Ψαρά»

Η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, «Ψαρά», απέκρουσε επιτυχώς επίθεση drones που στόχευσαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο της επιχείρησης Eunavfor Aspides.

Η Επίθεση

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στον κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα «Ψαρά» παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο όταν δέχθηκε επίθεση από τέσσερα μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs). Χρησιμοποιώντας το σύστημα antidrone και το πυροβόλο, η φρεγάτα κατάφερε να καταρρίψει δύο από τα drones, ενώ τα υπόλοιπα απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα συνέχισε κανονικά την αποστολή της.

Επίσκεψη Δένδια και Μπορέλ

Χθες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ επισκέφθηκαν τη φρεγάτα Ψαρά στο λιμάνι του Τζιμπουτί. Ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη της φρεγάτας για την αποστολή της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην περιοχή.

Συμπέρασμα

Η επιτυχής απόκρουση της επίθεσης drones από τη φρεγάτα Ψαρά υπογραμμίζει την ετοιμότητα και την ικανότητα του πολεμικού ναυτικού στην προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Η επίσκεψη των Δένδια και Μπορέλ δείχνει την σημασία της αποστολής αυτής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk