ΚΟΣΜΟΣ

Η Σορός Αμερικανού Ορειβάτη Βρέθηκε 22 Χρόνια Μετά την Εξαφάνισή του στις Περουβιανές Άνδεις – Συγκλονισμένη η οικογένεια [Βίντεο]

Συγκλονισμένη η οικογένεια

Η οικογένεια του Μπιλ Στάμπφλ είναι συγκλονισμένη μετά την ανακάλυψη της σορού του, 22 χρόνια μετά την εξαφάνισή του κατά τη διάρκεια μιας χιονοστιβάδας στις Περουβιανές Άνδεις. Η ανακάλυψη έγινε από δύο συναδέλφους του ορειβάτες, οι οποίοι βρήκαν το σώμα του στο όρος Χουασκασράν.

Η Ανακάλυψη του Σώματος

Οι Ράιαν Κούπερ και Ουέσλει Γουόρεν ανακάλυψαν το πτώμα του Μπιλ Στάμπφλ στις 27 Ιουνίου, ενώ κατέβαιναν το βουνό στην Κορδιλιέρα Μπλάνκα του Περού. Η σορός βρέθηκε σε υψόμετρο περίπου 16.500 ποδιών, ενώ η κορυφή του βουνού βρίσκεται στα 22.000 πόδια. Οι ορειβάτες αντιλήφθηκαν ένα αντικείμενο που δεν ταίριαζε με το τοπίο και αποφάσισαν να το ερευνήσουν.

Τα Ευρήματα

Ο Κούπερ δήλωσε στο CNNi ότι ο πάγος είχε διατηρήσει το σώμα και τα υπάρχοντα του Στάμπφλ σε καλή κατάσταση. Βρήκαν τη βέρα του, το κράνος, τις μπότες ορειβασίας και το μπουφάν του άθικτα. Οι αδερφοί κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν από μια τσάντα που είχε πάνω του, η οποία περιείχε την ταυτότητά του, μια φωτογραφική μηχανή, διαβατήριο, πορτοφόλι και γυαλιά.

Συγκλονισμένη η Οικογένεια

Ο γιος του Μπιλ, Τζόζεφ Στάμπφλ, επιβεβαίωσε την ταυτότητα του πατέρα του και εξέφρασε την ανακούφισή του που η οικογένεια μπορεί επιτέλους να έχει ένα κλείσιμο μετά από τόσα χρόνια αγωνίας. Η ανακάλυψη της σορού του Μπιλ Στάμπφλ προσφέρει μια τραγική αλλά σημαντική λύση σε μια μακροχρόνια οικογενειακή αναμονή.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk