ΕΛΛΑΔΑ

Η Σκοτεινή Ιστορία του 50χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα: Είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5

Οι Ποινικές Δραστηριότητες του 50χρονου

Η σύλληψη ενός 50χρονου στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών έχει φέρει στο προσκήνιο τη σκοτεινή ιστορία του. Ο άνδρας δεν είναι άγνωστος στην ελληνική αστυνομία, καθώς το ποινικό του παρελθόν είναι γεμάτο εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης μιας ένοπλης ληστείας το 2016 εις βάρος του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση. Εντύπωση προκαλεί ότι φέρεται να χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο κατά τη διάρκεια και των δύο περιστατικών.

Το Παρελθόν και οι Σχετικές Ληστείες

Το 2009, ο 50χρονος συμμετείχε στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ, όπου κλέψανε 1.000.000 ευρώ. Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες δίνουν τη δυνατότητα στους ανακριτές να επισημάνουν το σοβαρό του ποινικό προφίλ. Παρά την καταδίκη του σε 41 χρόνια φυλακή, ο 50χρονος αποφυλακίστηκε νωρίτερα και τώρα φαίνεται να έχει επιστρέψει στη ζωή της παρανομίας.

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 50χρονος τη δεκαετία του 2000 είχε κατηγορηθεί για σειρά ληστειών τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 χρόνων, ωστόσο, αποφυλακίστηκε πρόωρα το 2007.

Το 2009 συμμετείχε στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ. Τότε είχε πάρει άδεια από τις φυλακές στην Αγιά Χανίων, έκανε τη ληστεία και επέστρεψε. Το 2010 εξιχνιάστηκε η ληστεία της χρηματαποστολής και φυλακίστηκε πάλι για αρκετά χρόνια.

Όταν το 2016 λήστεψε τον Πάνο Καλλίτση είχε πάρει επίσης άδεια από τις φυλακές. Τότε, μάλιστα, είχε γίνει λόγος για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή, ωστόσο, το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

Η Δραστηριότητα Διακίνησης Ναρκωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε στην κατοχή της η αστυνομία της Δίωξης Ναρκωτικών, ο 50χρονος φέρεται να διευκόλυνε τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε κλαμπ και νυχτερινά μαγαζιά της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Η σύλληψή του, μαζί με έναν 41χρονο συνεργό του, σημείωσε μια νέα διάσταση στις εγκληματικές του δραστηριότητες. Η κοινωνία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή και τη δυνατότητα του 50χρονου να επανέλθει σε εγκληματικές πρακτικές.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk