ΚΟΣΜΟΣ

Η Πολωνή Ευρωβουλευτής Εύα Ζαγιάτσοβσκα Εναντίον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Θα έπρεπε να είστε φυλακή»

Η Επίθεση της Ζαγιάτσοβσκα

Αίσθηση προκάλεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο η ομιλία της Πολωνής ακροδεξιάς ευρωβουλευτή Εύα Ζαγιάτσοβσκα, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ζαγιάτσοβσκα εξαπέλυσε σειρά κατηγοριών κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με όσα έχει κάνει, η θέση της είναι στη φυλακή και όχι στην Κομισιόν».

Ποια Είναι η Εύα Ζαγιάτσοβσκα

Η Εύα Ζαγιάτσοβσκα είναι γνωστή για τις ακραίες απόψεις της και τη συμμετοχή της σε ακροδεξιές πολιτικές ομάδες στην Πολωνία. Με την έντονη ρητορική της, προκαλεί συχνά αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η χθεσινή της ομιλία δεν ήταν εξαίρεση, καθώς πολλοί ευρωβουλευτές αντέδρασαν στη σκληρή της κριτική.

Η Αντίδραση της φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απάντησε ήρεμα στις κατηγορίες της Ζαγιάτσοβσκα. Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, αλλά υπογράμμισε ότι οι προσωπικές επιθέσεις και οι αβάσιμες κατηγορίες δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο. Ο λόγος της φον ντερ Λάιεν χειροκροτήθηκε από πολλούς ευρωβουλευτές, δείχνοντας την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό της.

H Ζαγιάτσοβσκα είπε στην ομιλία της: «Κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι ο καιρός να σας πει κάποιος άμεσα τι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για εσάς. Είστε το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Πράσινου νόμου, που καταστρέφει την ευρωπαϊκη οικονομία και μετατρέπει την Ευρώπη σε υπαίθριο μουσείο, που καταστρέφει τη γεωργία και οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό τέλμα. Είστε το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας, που οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Τέλος, είστε το πρόσωπο του νόμου περί μετανάστευσης και σας απευθύνομται ως γυναίκα προς γυναίκα και σαν μάνα σε μάνα. Πώς μπορείτε να μην ντρέπεστε προάγοντας κάτι σαν το Σύμφωνο Μετανάστευσης, που οδηγεί εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται πως απειλούνται μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις; Είστε υπύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση και για κάθε τραγωδία που προκλήθηκε από τους παράνομους μετανάστες, διότι εσείς είστε που καλείτε αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Και γι’ αυτά που κάνατε, θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνό σας; Αυτό. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης; Αυτό!» πρόσθεσε σε έντονο ύφος, σκίζοντας δύο κομμάτια χαρτιά

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk