ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μεγάλη Αγάπη της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου -Γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι και κράτησε 26 χρόνια

Η Γνωριμία της Καρέζη με τον Καζάκο

Λένε πως οι μεγάλοι έρωτες χωράνε μονάχα σε μεγάλες καρδιές, σε καρδιές που τολμούν να ρισκάρουν, ν’ ανοιχτούν, να δώσουν. Η ιστορία της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου είναι απόδειξη αυτού. Εκείνη, ένα πρόσωπο πολυδιάστατο, αντιφατικό και ασυμβίβαστο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη και τα κοινά. Εκείνος, δυναμικός, με αριστερές καταβολές, που αντιμετώπισε από νωρίς δυσκολίες αλλά παρέμεινε πιστός στις αξίες του.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του πολεμικού δράματος «Κοντσέρτο για πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου. Το παράστημά του εντυπωσίασε τη σταρ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αδιαφορήσει για εκείνον στις προηγούμενες συναντήσεις τους. «Θυμάμαι ότι μας γνώρισαν ένα πρωινό που είχαμε γύρισμα στα Ίσθμια. Μόλις είπαμε “χαίρω πολύ”, αισθάνθηκα ένα “κρακ” μέσα μου και είπα: “Α, εδώ είναι, αυτό είναι!”. Το ένστικτό μου, μου έλεγε πολλά. Γίναμε αχώριστοι. Παίζαμε τάβλι, κάναμε ατέλειωτες βόλτες, πνευματικές συζητήσεις για ώρες. Πιστεύω πως μέχρι τότε ζούσα σε μια απόλυτη μοναξιά» έχει εκμυστηρευτεί η ίδια.

Η Ζωή στην Τέχνη και την Κοινωνία

Η Τζένη Καρέζη μετείχε ενεργά στις ζυμώσεις της εποχής της και ήταν ενήμερη για την πορεία αυτού του τόπου. Η καλλιτεχνική της πορεία ήταν γεμάτη επιτυχίες, αλλά και προκλήσεις. Ο Κώστας Καζάκος, από την άλλη, έδωσε τις πρώτες μάχες του με τον ρομαντισμό του επαναστάτη που πολεμά για ανώτερα ιδανικά. Η κοινή τους πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο και θέατρο, τους κατέστησε ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια.

Η σχέση επισημοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου 1968, με το γάμο τους να τελείται παρουσία λίγων και αγαπημένων ανθρώπων τους

Τον Απρίλιο του 1969, η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιού τους, Κωνσταντίνου. Μάλιστα, υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να γεννιόταν στις 21 Απριλίου, κάτι που σήμαινε πως θα τον βάπτιζε ένας από τους συνταγματάρχες της Χούντας. Και όπως λέγεται Καρέζη και Καζάκος είχαν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο σε περίπτωση που το μωρό γεννιόταν εκείνη την ημέρα, προκειμένου να αποφύγουν την ανεπιθύμητη κουμπαριά.

Μία Αγάπη που Άφησε Ιστορία

Η σχέση τους ήταν βαθιά και ουσιαστική. «Θα ήθελα να είχα γνωρίσει πιο πριν τον Κώστα. Να είχα κερδίσει τα χαμένα χρόνια. Τίποτα άλλο. Βλέπεις, εγώ σε όλη μου τη ζωή περίμενα τον Καζάκο. Δεν τον είχα βρει και περιπλανιόμουν» είχε δηλώσει η Τζένη σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Η μεγάλη τους αγάπη και αφοσίωση ήταν και θα παραμείνει πηγή έμπνευσης για πολλούς.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk