ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Κυβέρνηση της Αργεντινής Απαιτεί Συγγνώμη από τον Μέσι

Εισαγωγή στο Περιστατικό

Η κυβέρνηση της Αργεντινής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της και κάλεσε τον Λιονέλ Μέσι να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια ενός πανηγυρισμού στο Instagram Live. Το περιστατικό συνέβη όταν ο Έντσο Φερνάντες και οι συμπαίκτες του τραγούδησαν ένα αμφιλεγόμενο σύνθημα για τη Γαλλία και τους παίκτες της.

Το Αμφιλεγόμενο Σύνθημα

Κατά τη διάρκεια του Live, οι παίκτες ακούστηκαν να τραγουδούν: «Παίζουν στη Γαλλία, αλλά προέρχονται όλοι από την Ανγκόλα». Το σύνθημα αυτό ήδη είχε προκαλέσει αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ. Ο Έντσο Φερνάντες διέκοψε την ηχογράφηση μετά από μία από τις φράσεις του τραγουδιού.

Αντιδράσεις και Δηλώσεις

Ο υφυπουργός Αθλητισμού της Αργεντινής, Χούλιο Γκάρο, δήλωσε δημόσια ότι ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Κλαούδιο Ταπία, αλλά και ο Λιονέλ Μέσι, πρέπει να απολογηθούν για όσα ακούστηκαν. «Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Το ίδιο και ο πρόεδρος της AFA. Μας φέρνει ως χώρα σε δύσκολη θέση μετά από τόση δόξα,» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ΜΜΕ της Αργεντινής.

Καταγγελία της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FFF) έκανε καταγγελία για το περιστατικό, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο βάρος στις δηλώσεις του Χούλιο Γκάρο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και έχει θέσει την Αργεντινή σε δύσκολη θέση διεθνώς.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk