ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιστορία του Τζορτζ Κουρτζ και το Διεθνές Blackout -Έχασε 300 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες το αφεντικό της CrowdStrike

Η Εξέλιξη του Τζορτζ Κουρτζ

Ο Τζορτζ Κουρτζ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, έχει μακρά ιστορία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ πριν από 59 χρόνια και μεγάλωσε σε οικογένεια χωρίς μεγάλο εισόδημα. Σπούδασε λογιστική στο πανεπιστήμιο Seton Hall και ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία συμβούλων PwC και στην Ernst and Young.

Η Καριέρα στην Κυβερνοασφάλεια

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου εργάστηκε σε ρόλους που σχετίζονταν με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ήταν, μάλιστα, ένας από τους πέντε πρώτους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με πλήρη απασχόληση σε θέση κυβερνοασφάλειας στην PwC. Στην McAfee, έγινε αντιπρόεδρος και, το 2009, ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής τεχνολογίας.

Η Καταστροφή της Περιουσίας

Πρόσφατα, ο Τζορτζ Κουρτζ βρέθηκε εκτεθειμένος για την παγκόσμια αναστάτωση που προκάλεσε η εταιρεία του, η CrowdStrike. Ο δισεκατομμυριούχος έχασε πάνω από το ένα δέκατο της περιουσίας του, η οποία υπολογιζόταν σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της CrowdStrike υποχώρησαν κατά 11% μέσα σε λίγες ώρες, εξαιτίας ενός διεθνούς blackout που προκάλεσε η εταιρεία του.

Διεθνής Αναγνώριση

Παρόλες τις δυσκολίες, η CrowdStrike περιγράφει τον Τζορτζ Κουρτζ ως «διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό στην ασφάλεια, συγγραφέα, επιχειρηματία και ομιλητή». Η εμπειρία και η γνώση του στον τομέα της κυβερνοασφάλειας παραμένουν αδιαμφισβήτητες, παρά τις πρόσφατες προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Μια ανάρτηση στο X που μιλούσε για τη συμμετοχή του Kurtz σε δύο μεγάλα τεχνολογικά bungles έχει γίνει viral με πάνω από 1,6 εκατομμύρια προβολές.

Την Παρασκευή, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας 
CrowdStrike προώθησε μια ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού που παρέσυρε χιλιάδες υπολογιστές Microsoft Windows σε όλο τον κόσμο και οδήγησε πολλές υπηρεσίες σε αδιέξοδο. 
Τα αεροπορικά ταξίδια, οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τα χρηματιστήρια και πολλά άλλα επηρεάστηκαν από τη διακοπή λειτουργίας της Microsoft που συνδέεται με την καταστροφική ενημέρωση λογισμικού CrowdStrike.

Θύμισε σε κάποιους τη γκάφα της McAfee το 2010, όταν η εταιρεία προστασίας από ιούς προκάλεσε κατά λάθος έναν παγκόσμιο τερματισμό των υπολογιστών με Windows XP σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το NewsByte.

Οι άνθρωποι εξεπλάγησαν ακόμη περισσότερο όταν ανακάλυψαν ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, George Kurtz, υπηρέτησε ως CTO της McAfee το 2010.

Εν τω μεταξύ, η προσωπική καθαρή αξία του Kurtz έπεσε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή λόγω της λανθασμένης ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του ήταν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, αλλά η καθαρή του περιουσία μειώθηκε στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή καθώς η μετοχή του CrowdStrike σημείωσε βουτιά 11%.

Η παγκόσμια διακοπή πληροφορικής την Παρασκευή συνδέθηκε με μια ενιαία ενημέρωση που κυκλοφόρησε αυτόματα στο Crowdstrike Falcon, ένα πανταχού παρόν εργαλείο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιείται κυρίως από μεγάλους οργανισμούς. Αυτό προκάλεσε τη συντριβή των υπολογιστών Microsoft Windows σε όλο τον κόσμο.

Σε μια δήλωση, ο Kurtz ζήτησε συγγνώμη για τη διακοπή και είπε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και έχει αναπτυχθεί μια επιδιόρθωση. «Η διακοπή προκλήθηκε από ένα ελάττωμα που εντοπίστηκε σε μια ενημέρωση περιεχομένου Falcon για κεντρικούς υπολογιστές των Windows. Οι κεντρικοί υπολογιστές Mac και Linux δεν επηρεάζονται. Δεν επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση», διευκρίνισε.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, που κατάγεται από το Parsippany του New Jersey, δεν μεγάλωσε πλούσιος και σπούδασε λογιστική στο Πανεπιστήμιο Seton Hall. Η καθαρή του περιουσία είναι 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, αν και αυτή η σημαντική περιουσία έφτασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια μετά τις διακοπές της Παρασκευής.

Μετά το κολέγιο, ο Kurtz ξεκίνησε την καριέρα του στην Price Waterhouse –τώρα PwC– ως λογιστής και ήταν ένας από τους πρώτους που προσλήφθηκαν στην ομάδα ασφαλείας της.

Το 1999, συνέγραψε το Hacking Exposur , ένα βιβλίο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για διαχειριστές δικτύων, με τους Stuart McClure και Joel Scambray. Το βιβλίο πούλησε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Αργότερα εκείνο το έτος, τον Οκτώβριο, ο Kurtz ίδρυσε τη Foundstone, μια παγκόσμια εταιρεία προϊόντων ασφαλείας και λογισμικού προστασίας από ιούς, η οποία περιγράφεται ως «μια από τις κορυφαίες πρακτικές αντιμετώπισης περιστατικών στον κλάδο». Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και εξαγοράστηκε από την McAfee τον Οκτώβριο του 2004 για 90 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο Kurtz απογοητεύτηκε από την αργή ανταπόκριση του McAfee στην μεταβαλλόμενη φύση των κυβερνοαπειλών, η οποία επισημάνθηκε από ένα περιστατικό σε ένα αεροπλάνο το 2011. Θυμήθηκε ότι έβλεπε έναν συνεπιβάτη να κάνει 15 λεπτά για να κατεβάσει την υπηρεσία της εταιρείας σε φορητό υπολογιστή.

Μιλώντας στο Forbes το 2020, είπε: «Ο τύπος μιλούσε με την αεροσυνοδό, διάβαζε την εφημερίδα του και κάνει όλα αυτά τα πράγματα ενώ το λογισμικό σβήνει και εγώ απλώς κάθομαι και πηγαίνω, ω Θεέ μου. Είμαι ο CTO αυτής της εταιρείας και αυτό είναι τρομερό».

Μαζί με τον Ντμίτρι Αλπέροβιτς, ο Kurtz συνίδρυσε την CrowdStrike στο Irvine της Καλιφόρνια και ξεκίνησε επίσημα την εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2012 αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Alperovich αποχώρησε έκτοτε από την εταιρεία – η οποία έγινε δημόσια το 2019.

Το αρχικό της σύνθημα ήταν «Σταματάμε τις παραβιάσεις».

Σύμφωνα με το Forbes, ο Kurtz κατέχει περίπου το 5% των μετοχών της εταιρείας, η οποία κατέγραψε έσοδα 2,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος έως τον Ιανουάριο του 2023.

Το Crowdstrike είχε προβληθεί στο παρελθόν στη δημοσιότητα το 2016, όταν η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών προσέλαβε την εταιρεία για να ερευνήσει μια διαρροή των email της στο κοινό.

Η εταιρεία εντόπισε προσπάθειες δύο ρωσικών ομάδων πληροφοριών, με την κωδική ονομασία Cozy Bear και Fancy Bear, να χακάρουν διάφορες κυβερνητικές οντότητες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Μικτού Επιτελείου.

Οι χάκερ είχαν κλέψει επίσης email από το DNC και την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και τα είχαν περάσει στο Wikileaks.

Την Παρασκευή, ο Kurtz εξέδωσε μια δήλωση ζητώντας «βαθιά συγγνώμη» από όλους όσους επηρεάστηκαν από τις διακοπές και καθησυχάζοντας τους πελάτες ότι το πρόβλημα δεν ήταν «ένα περιστατικό ασφαλείας ή μια κυβερνοεπίθεση».

«Το ζήτημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και έχει αναπτυχθεί μια επιδιόρθωση», είπε ο Kurtz. “Παραπέμπουμε τους πελάτες στην πύλη υποστήριξης για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πλήρεις και συνεχείς ενημερώσεις στον ιστότοπό μας.”

Παρά την πτώση της προσωπικής του περιουσίας και της αξίας της εταιρείας την Παρασκευή, ο Kurtz εξακολουθεί να αποτιμάται σε περίπου 3,1 δισ. δολάρια. Είναι ένας καταξιωμένος οδηγός αγώνων αυτοκινήτων που κέρδισε την κατηγορία LMP2 στο 24 Hours of Le Mans το 2019.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk