LIFESTYLE

Η Ελληνική Υποψηφιότητα για τα Όσκαρ: «Φόνισσα» της Έύας Νάθενα

Εισαγωγή στην Υποψηφιότητα

Η ταινία «Φόνισσα» της Έύας Νάθενα έχει επιλεγεί ως η ελληνική υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ. Με αυτήν την επιλογή, η Ελλάδα προσβλέπει σε μια ακόμη εκπροσώπηση σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτεχνικούς θεσμούς παγκοσμίως. Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα, το Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε τη σημασία αυτής της διαδικασίας για την ελληνική κινηματογραφία.

Η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού

Ο υφυπουργός πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας, έκανε γνωστή την απόφαση της επιτροπής σχετικά με την επιλογή της ταινίας. Σε δήλωσή του, υπογράμμισε την αξία της «Φόνισσας» και τη δυνατότητά της να αναδείξει το ελληνικό κινηματογραφικό ταλέντο, ενισχύοντας έτσι τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης.

«Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων Όσκαρ. Στη διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ, της ταινίας “Η Φόνισσα” της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους».

Η Σημασία της Επίσημης Υποψηφιότητας

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας μέσω της ταινίας «Φόνισσα» σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό σινεμά. Αυτή η υποψηφιότητα όχι μόνο προσφέρει αναγνώριση, αλλά και ευκαιρίες για συνεργασίες και προβολές σε διεθνές επίπεδο. Η υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι καθοριστική στην προώθηση της ταινίας και η ελπίδα είναι ότι θα φέρει σε μια νέα εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο.