ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελλάδα εξασφάλισε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με 80-69 απέναντι στην Κροατία

Η Πορεία προς το Παρίσι

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας επικράτησε της Κροατίας στον μεγάλο τελικό του προολυμπιακού τουρνουά 2024 του ΣΕΦ με σκορ 80-69 και εξασφάλισε το χρυσό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Το ματς, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής αθλητικής γιορτής.

Η Επικράτηση στον Τελικό

Η Ελλάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έκανε το καθήκον της στον μεγάλο τελικό του προολυμπιακού τουρνουά. Με εξαιρετικές εμφανίσεις από τους παίκτες της, η ελληνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στους Κροάτες, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο πρώτος σκόρερ της εθνικής μας με 23 πόντους, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη με 19 πόντους και Νικ Καλάθη με 14 πόντους, 11 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Η Σπουδαία Εμφάνιση της Ομάδας

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και ο ίδιος ο προπονητής, έδειξαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, κρατώντας την κατάσταση στα χέρια τους και εμποδίζοντας τους Κροάτες να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Η διαφορά στο σκορ παρέμεινε σταθερά σε διψήφιο νούμερο, με την ελληνική ομάδα να «τσεκάρει» το χρυσό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Το Δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά από 16 χρόνια υπομονής και απουσίας από τρεις διοργανώσεις, η Ελλάδα είναι ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτοιμη να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο ραντεβού του αθλητισμού. Οι Έλληνες φίλαθλοι ανυπομονούν να δουν την εθνική ομάδα να αγωνίζεται στο Παρίσι και να κατακτά νέες διακρίσεις.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk