ΚΟΣΜΟΣ

Η δραματική ιστορία Ιρλανδής αεροσυνοδού στο Ντουμπάι: Κρατείται για απόπειρα αυτοκτονίας, αφού έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Η Βίαιη Επίθεση

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την 28χρονη Ιρλανδή αεροσυνοδό Tori Towey, η οποία εργάζεται για την Emirates Airlines στα ΗΑΕ. Η Tori ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον Νότιο Αφρικανό σύζυγό της στο σπίτι τους στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με την νομική ομάδα Detained in Dubai (DiD), ο σύζυγος της Tori την κυνήγησε με μαχαίρι, την γρονθοκόπησε και της έσπασε το χέρι κλείνοντάς το στην πόρτα του μπάνιου.

Η Ψυχολογική Κατάρρευση

Μετά την επίθεση, η Tori βρέθηκε σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, με το σώμα της γεμάτο αμυχές και μελανιές. Αδυνατώντας να διαχειριστεί την τραυματική εμπειρία, κατέφυγε στο αλκοόλ και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς, η απόπειρα απέτυχε, αλλά οι συνέπειες ήταν σοβαρές. Η Tori συνελήφθη από τις αρχές του Ντουμπάι και ενημερώθηκε ότι θα κατηγορηθεί για κατανάλωση αλκοόλ και απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι Νομικές Επιπτώσεις

Η 28χρονη αεροσυνοδός βρίσκεται τώρα εγκλωβισμένη στο Ντουμπάι, καθώς της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και κατακραυγή, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας σε ορισμένες χώρες. Παράλληλα, ο σύζυγός της απολύθηκε από την εργασία του στην ίδια αεροπορική εταιρεία.

Η περίπτωση της Tori Towey μας υπενθυμίζει την ανάγκη για αυξημένη προστασία και υποστήριξη για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και την αναθεώρηση των νόμων που καθιστούν τα θύματα εγκληματίες λόγω των αντιδράσεών τους στις τραυματικές τους εμπειρίες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk