ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ανάρτηση της FIBA για τον Σημαιοφόρο Γιάννη Αντετοκούνμπο με Λάθος την Ελληνική Σημαία

Η Επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως Σημαιοφόρος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο αστέρας των Milwaukee Bucks, επιλέχθηκε ομόφωνα ως σημαιοφόρος της Ελλάδας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Μαζί του, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι η σημαιοφόρος των γυναικών, επικρατώντας των Μαρία Σάκκαρη, Άννας Πλευρίτου και Ευαγγελίας Πλατανιώτη.

Η Ανάρτηση της FIBA

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση, η FIBA προχώρησε σε ανάρτηση μιας φωτογραφίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου κρατά ψηλά την ελληνική σημαία. Η ανάρτηση αυτή είχε ως στόχο να τιμήσει τον Γιάννη για την επιλογή του ως σημαιοφόρος και να ενισχύσει το αίσθημα υπερηφάνειας στους Έλληνες.

Το Λάθος στη Σημαία

Ωστόσο, υπήρξε ένα λάθος στο εικαστικό της FIBA: η ελληνική σημαία που κρατούσε ο Γιάννης ήταν τοποθετημένη ανάποδα. Το σφάλμα αυτό παρατηρήθηκε γρήγορα από το κοινό και προκάλεσε αντιδράσεις. Λίγες ώρες αργότερα, η παγκόσμια ομοσπονδία απέσυρε την ανάρτηση της και προχώρησε σε διορθώσεις.


Δείτε την διορθωμένη ανάρτηση:

Η Αξία της Σημαίας

Η σημασία της σημαιοφορίας είναι τεράστια, καθώς αντικατοπτρίζει την τιμή και την υπερηφάνεια ενός κράτους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ως ένας από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αθλητές, αναμφίβολα θα τιμήσει την θέση του σημαιοφόρου με το ίδιο πάθος και αφοσίωση που δείχνει στο γήπεδο.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk