ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθηναΐς Νέγκα Μοιράζεται Εικόνες από το Σπίτι της στη Νέα Πεντέλη πριν και μετά τη Φωτιά

Αυτοθυσία του Σπιτονοικοκύρη

Η Αθηναΐς Νέγκα αποκάλυψε πως το σπίτι της σώθηκε από την καταστροφική φωτιά στη Νέα Πεντέλη χάρη στην αυτοθυσία του σπιτονοικοκύρη της. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της στο Instagram, η φωτιά έκαψε ολοσχερώς αρκετά σπίτια των γειτόνων της, ενώ το δικό της σπίτι διασώθηκε την τελευταία στιγμή.

Οι Αποκαρδιωτικές Εικόνες Πριν και Μετά

Η Αθηναΐς Νέγκα μοιράστηκε φωτογραφίες που δείχνουν την τραγική μετάβαση της περιοχής από το πράσινο και όμορφο τοπίο στα μαύρα καμένα εδάφη. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, δείχνοντας καμένα δέντρα και σπίτια που δεν θυμίζουν τίποτα από το πόσο όμορφη ήταν η περιοχή πριν από λίγες μέρες.


«Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν. Το απόγευμα που επιστρέψαμε να βοηθήσουμε, σβήναμε τις εστίες που ακόμα έκαιγαν με μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, γιατί νερό τρεχούμενο δεν υπήρχε. Κομμένο το ρεύμα, ούτε λόγος για τηλέφωνο.

Τουλάχιστον τα παιδιά μου θα έχουν αναμνήσεις από τη Νέα Πεντέλη όπως κάποτε ήταν και θα πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές, να λέμε ευτυχώς δεν καήκαμε εμείς, τα ζώα μας, το σπίτι.

Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, ελπίζω η αποκατάσταση να είναι γρήγορη, δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε και πάντα θα πρέπει να μας μένει γνώση και εμπειρία.

Τέτοιες φωτιές δεν προλαμβάνονται με αντιπυρικά μέτρα, με το να κουτσουρεύουμε δέντρα, είδαμε πρωτοφανή φαινόμενα, να καίγονται σπίτια και τα πεύκα στον κήπο να μένουν ανέπαφα. Αποθήκες με ξυλεία να καίγονται ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες περιοχές, οφείλουμε να γίνουμε διορατικότεροι, πιο αποτελεσματικοί επί της ουσίας», έγραψε στην ανάρτησή της.

Instagram will load in the frontend.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk