ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τον εαυτό του με έναν «σύγχρονο Μαντέλα»

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος ουσιαστικά στον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Χουάν Μέρτσαν,  και στην τυχόν απόφαση του να τον φυλακίσει για παραβίαση, είπε το Σάββατο ότι ο χρόνος πίσω από τα κάγκελα θα ήταν «μεγάλη τιμή» και συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Νέλσον Μαντέλα. , ο οποίος πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος.

«Αν αυτός ο Παρτιζάνος Χακ θέλει να με βάλει να πω την ανοιχτή και προφανή ΑΛΗΘΕΙΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social of Merchan, «θα γίνω ευχαρίστως ένας σύγχρονος Νέλσον Μαντέλα – θα είναι ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ μου».

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που ο Τραμπ συνέκρινε τον εαυτό του με τον Μαντέλα, νικητή του Νόμπελ Ειρήνης και του πρώτου προέδρου της Νότιας Αφρικής μετά το απαρτχάιντ. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του ότι «δεν τον πείραζε να είναι ο Νέλσον Μαντέλα, γιατί το κάνω για κάποιο λόγο».

Η υπεύθυνη εκστρατείας του Μπάιντεν απάντησε στα σχόλια του Τραμπ το Σάββατο. «Φαντάσου να είσαι τόσο εγωκεντρικός που να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Ιησού Χριστό και τον Νέλσον Μαντέλα μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα: αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ για σένα», είπε η διευθύντρια των ΜΜΕ της εκστρατείας Τζάσμιν Χάρις, σε μια δήλωση. φαίνεται να αναφέρεται σε μια πρόσφατη ανάρτηση του Truth Social στην οποία ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ένας υποστηρικτής του είχε στείλει ένα κείμενο που τον σύγκρινε με τον Χριστό.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk