ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: «Μας κακοποιούσε μετά την υιοθεσία μας» – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση κακοποίησης [Βίντεο]

Συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος και όλη η κοινότητα βρίσκεται σε σοκ μετά την αποκάλυψη μιας συγκλονιστικής υπόθεσης κακοποίησης παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα. Ο εφιάλτης αυτός έγινε γνωστός πριν μερικές μέρες, όταν ένας 49χρονος άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στον Άγιο Δημήτριο και αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα.

«Αντί για στεφάνι, όποιος θέλει, να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου», έγραφε πριν λίγες ημέρες στα social media, η γυναίκα που φέρεται να κακοποιούσε επί τρία χρόνια, τα δύο υιοθετημένα ανήλικα παιδιά της, στον Άγιο Δημήτριο στη Ζάκυνθο.

Η απελπισία των παιδιών

Μερικές ημέρες αργότερα, τα παιδιά του 49χρονου, ηλικίας 12 και 9 ετών, αποφάσισαν να δραπετεύσουν από το σπίτι και να ζητήσουν βοήθεια από μια γειτόνισσα της οικογένειας.

Όπως ανέφερε η γειτόνισσα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, το 12χρονο αγοράκι πήγε κλαίγοντας σε εκείνη να ζητήσει βοήθεια, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του και της ανάφερε ότι η θετή του μητέρα σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσής τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.

Στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με άλλους αστυνομικούς. Η 50χρονη γυναίκα μαζί με τα δύο ανήλικα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για την ανωμοτί μαρτυρική εξέταση των ανηλίκων.

Σύμφωνα με το imerazante, η 49χρονη μητέρα κακοποιούσε τα παιδιά της εδώ και 3 χρόνια, και τα ανήλικα παιδιά αναζητούσαν απεγνωσμένα τη σωτηρία τους.

Η σύλληψη και η φροντίδα των παιδιών

Η γυναίκα που τους προσφέρθηκε βοήθεια ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και η 49χρονη μητέρα συνελήφθη. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους. Το Χαμόγελο  του Παιδιού ανέλαβε τη φροντίδα των δύο ανηλίκων, ενώ η μητέρα αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί για τις πράξεις της.

Η αστυνομία των Αλυκών πραγματοποιεί έρευνα για την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες και να δικαιωθούν τα παιδιά που υπέστησαν την κακοποίηση.

 

Δείτε το βίντεο: 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk