ΥΓΕΙΑ

Δώρα Ζωής από 62χρονο στην Κοζάνη

Η Συγκινητική Ιστορία ενός 62χρονου

Στην Κοζάνη, ένας 62χρονος άνδρας χάρισε δώρα ζωής σε ασθενείς με τον θάνατό του. Ο άνδρας νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Κοζάνης μετά από ανακοπή καρδιάς, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού του θανάτου, η οικογένειά του πήρε τη γενναία απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Η Διαδικασία Δωρεάς Οργάνων

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ. Τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και ο κερατοειδής χιτώνας. Χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων επιστρέψαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ακόμα και από τις άδειές τους, για να συμβάλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, που τελούσε υπό την κεντρική συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Διεθνής Συνεργασία για την Επιτυχία της Δωρεάς

Η λήψη του ήπατος έγινε από ομάδα ιατρών από την Ιταλία που έφτασαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης, ενώ η λήψη των νεφρών έγινε από ομάδα ιατρών της Θεσσαλονίκης, με τα όργανα να κατευθύνονται προς την Αθήνα. Οι κερατοειδείς χιτώνες ελήφθησαν από οφθαλμολόγους της Θεσσαλονίκης. Οι μεταμοσχεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του εθνικού μητρώου αναμονής του ΕΟΜ σε μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας.

Η αυταπάρνηση και το μεγαλείο της ψυχής του 62χρονου και της οικογένειάς του προσφέρουν ελπίδα και ζωή σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Η ιστορία αυτή μας υπενθυμίζει τη σημασία της δωρεάς οργάνων και την επίδραση που μπορεί να έχει στις ζωές των συνανθρώπων μας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk