ΕΛΛΑΔΑ

Διονύσης Τεμπονέρας: “Ήμουν πολλά χρόνια πριν από τον Κασσελάκη, θα παραμείνω και μετά από αυτόν”

Η «Πόρτα» του Κασσελάκη

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα Παραπολιτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε την «πόρτα της εξόδου» σε όποιον δεν θέλει να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, είπε: «Όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή η δήλωση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης και της απάντησης του Διονύση Τεμπονέρα.

Η Απάντηση του Τεμπονέρα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, σε απάντηση στα λεγόμενα του Κασσελάκη, δήλωσε την απόφασή του να παραμείνει στο κόμμα, ανεξαρτήτως της στάσης του Κασσελάκη. Με αυτή τη δήλωση, ο Τεμπονέρας υπογράμμισε την δέσμευσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αξίες που πρεσβεύει το κόμμα.

«Η απάντησή μου στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη, είναι η εξής: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και των αξιών και των ιδεών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο Naftemporiki TV.

Επίσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε: «Από εκεί και πέρα, βεβαίως, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε ορισμένα δεδομένα. Αρχικά έχουμε ένα τρομακτικό ποσοστό αποχής, που φανερώνει μια μεγάλη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης η οποία διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα. Φαίνεται ότι ειδικά για τον προοδευτικό χώρο, οι υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια κοινωνικής κινητικότητας» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Επιπτώσεις της Διαμάχης

Η διαμάχη αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις και ανησυχίες για την ενότητα του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, χρειάζεται να διατηρήσει την ενότητά του για να συνεχίσει να είναι αποτελεσματικός στην πολιτική σκηνή. Οι δηλώσεις του Κασσελάκη και η απάντηση του Τεμπονέρα έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη για εσωτερική συνοχή και συνεργασία.

Το Μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από την ικανότητά του να διαχειρίζεται τέτοιου είδους εσωτερικές διαφορές. Οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις όπως αυτές του Κασσελάκη και του Τεμπονέρα αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κόμμα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk