ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα: Τεράστια επιτυχία με έξι μετάλλια σε Έλληνες μαθητές

Εισαγωγή

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στη 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ). Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 11 έως τις 22 Ιουλίου 2024, με τη συμμετοχή 108 χωρών, και οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν συνολικά έξι μετάλλια.

Ελληνικές Επιτυχίες

Οι υψηλές επιδόσεις των τελευταίων ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς συνεχίστηκαν και φέτος. Όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό, κατακτώντας ένα χρυσό, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο της μαθηματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την αφοσίωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Ηγεσία και Οργάνωση

Αρχηγός της ελληνικής ομάδας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανάργυρος Φελλούρης. Η καθοδήγηση και η εμπειρία του συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της ελληνικής αποστολής.

Χρυσό Μετάλλιο
Τσουρέκας Κυριάκος
Σχολή Μωραΐτη

Αργυρό Μετάλλιο
Λιγνός Ορέστης
Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία

Αργυρό Μετάλλιο
Μπερκουτάκης Νεκτάριος Ραφαήλ
3ο Γενικό Λύκειο Πύργου

Χάλκινο Μετάλλιο
Ηλιάδης Σωκράτης
Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων

Χάλκινο Μετάλλιο

Γαλαμάτης Ιωάννης
Πειραματικό Σχολείο Παν/μίου Θεσ/νίκης

Χάλκινο Μετάλλιο
Πετράκης Διονύσιος
Γενικό Λύκειο Κανήθου

Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμπέρασμα

Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αριστείας της ελληνικής μαθηματικής κοινότητας. Η συνεχής προσπάθεια και η στήριξη από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τους εκπαιδευτικούς τους οδηγούν σε σπουδαία αποτελέσματα, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk