ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά η ΝΔ με 23,7%, στο 13,2% το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Κατάσταση στο Πολιτικό Σκηνικό

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) βρίσκεται στο 23,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 13,2%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει προβάδισμα 5,6 μονάδων απέναντι στον Χάρη Δούκα, καθιστώντας τον βασικό υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος.

Ενδυνάμωση των Δεξιών Κομμάτων

Το πολιτικό τοπίο δείχνει να αλλάζει, με τη δημοσκοπία να αναδεικνύει την άνοδο κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ. Η Ελληνική Λύση έχει φτάσει στην τρίτη θέση με 9,4% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ. Η φωνή λογικής και η πλεύση ελευθερίας παρουσιάζουν επίσης μικρές αυξήσεις, αναδεικνύοντας την ενίσχυση του δεξιού πολιτικού φάσματος.

Η Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση φαίνεται περίπλοκη. Χωρίς επίσημους υποψήφιους, το κοινό που δηλώνει υποστηρικτής του κόμματος, θεωρεί τον Στέφανο Κασσελάκη ως πιθανό ηγέτη που θα βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας το 31% των προτιμήσεων. Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη του κόμματος να στραφεί σε νέα πρόσωπα και στρατηγικές, για να ανακτήσει τη χαμένη επιρροή του.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk