ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις Τραμπ για την Επίθεση στην Πενσυλβάνια: «Είναι απίστευτο πως μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας» – Η Αντίδραση Ομπάμα

Η Δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ότι κατά την πρόσφατη επίθεση στην Πενσυλβάνια χτυπήθηκε από σφαίρα. Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού του αυτιού, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός.

«Χτυπήθηκα από σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού», δήλωσε μετά την επίθεση στην Πενσιλβάνια ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

«Είναι απίστευτο πως μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας», πρόσθεσε και σημείωσε πως «προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός».

«Μια σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα «Υπήρξε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε».

Η Αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και ευχήθηκε περαστικά στον Τραμπ. Σε δήλωσή του, ο Ομπάμα τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος για βία στη δημοκρατία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα.

Αντιδράσεις από τα ΜΜΕ

Η επίθεση στην Πενσυλβάνια έλαβε εκτενή κάλυψη από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν λεπτομερώς τα γεγονότα, ενώ πολιτικοί αναλυτές σχολίασαν τις δηλώσεις των δύο πρώην προέδρων. Το συμβάν πυροδότησε συζητήσεις για την ασφάλεια και την πολιτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk