ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Folli Follie: Ενοχή Δημήτρη Κουτσολιούτσου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα 

Η σημερινή συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση της Folli-Follie είχε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή με την παρέμβαση της εισαγγελέως της έδρας. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούνται τα αντικειμενικά κριτήρια για τη στοιχειοθέτηση του συγκεκριμένου αδικήματος.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέλυσε διεξοδικά τα στοιχεία της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι, παρά την ύπαρξη επιβαρυντικών ενδείξεων, αυτές δεν επαρκούν για να αποδειχθεί η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, τα δεδομένα δεν καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας οργανωμένης, δομημένης και διαρκούς δομής με προορισμό τη διάπραξη εγκλημάτων, όπως ορίζει ο νόμος για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Η αντίδραση των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους στην εισαγγελική πρόταση ήταν έντονα θετική. Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ανακούφιση και ευελπιστούν ότι η δικαστική απόφαση θα ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση. Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η εισαγγελέας έλαβε υπόψη της τα πραγματικά περιστατικά και προχώρησε σε μια ορθή, δικαιολογημένη και νομικά τεκμηριωμένη πρόταση.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης ανέλυσαν επίσης τις νομικές διαστάσεις της υπόθεσης, τονίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν συμμετείχαν σε καμία εγκληματική οργάνωση, αλλά μάλλον σε μία σειρά μεμονωμένων και αποσπασματικών ενεργειών, οι οποίες δεν στοιχειοθετούν το συγκεκριμένο αδίκημα. Η εισαγγελική πρόταση απαλλαγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί, κατά την άποψή τους, ένα καθοριστικό βήμα προς τη δικαίωση των πελατών τους.

Η εξέλιξη αυτή της δίκης Folli-Follie αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την τελική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς και την ευρύτερη αντίληψη για την υπόθεση. Η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή υπογραμμίζει τη σημασία της ακριβούς και τεκμηριωμένης ανάλυσης των στοιχείων σε κάθε δικαστική διαδικασία.

Παρά την απαλλαγή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα αυστηρή κατά του ιδρυτή της Folli-Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Με κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, η εισαγγελική λειτουργός παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που υποστήριζαν την ενεργή συμμετοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου σε παράνομες δραστηριότητες. Η σοβαρότητα των κατηγοριών αυτών αποδίδει στην ηγεσία του ιδρυτή την ευθύνη για την πλαστογράφηση οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, με σκοπό τη δημιουργία ψευδούς εικόνας για την οικονομική της κατάσταση. Αυτή η παρανομία, σύμφωνα με την εισαγγελέα, είχε σοβαρές συνέπειες για τους μετόχους και τους επενδυτές.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών. Παρά την αρχική εμπλοκή του ονόματός του, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να αποδείξουν την ενοχή του πέραν πάσης αμφιβολίας. Η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει τη σημασία της ύπαρξης αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων για την επιβολή ποινών σε δικαστικές υποθέσεις τέτοιου μεγέθους.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή και των δύο Κουτσολιούτσων, πατέρα και γιου, για το αδίκημα της χειραγώγησης της μετοχής. Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν πως οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε ενέργειες που επηρέασαν τεχνητά την τιμή της μετοχής της Folli-Follie, παραπλανώντας το επενδυτικό κοινό. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χρηματοοικονομικές αγορές και επηρεάζει την φήμη της εταιρείας.

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου από την κατηγορία της χειραγώγησης της μετοχής, ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων που να την συνδέουν άμεσα με τις παράνομες δραστηριότητες. Η απόφαση αυτή, αν και αμφιλεγόμενη, αναδεικνύει την ανάγκη για δίκαιη και αμερόληπτη δικαστική διαδικασία.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk