ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Η συγκλονιστική Κατάθεση του Ογκολόγου για τις Στιγμές Πριν και Μετά τον Θάνατο της Μαλένας

Η Κατάθεση του Απόστολου Πουρτσίδη

Ο παιδίατρος ογκολόγος Απόστολος Πουρτσίδης κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, προσφέροντας σημαντικά στοιχεία και επιστημονικές βεβαιότητες για την υπόθεση. Ο Πουρτσίδης, με την εμπειρία του στον τομέα της παιδιατρικής ογκολογίας, τόνισε ότι το παιδί, η ‘Μαλένα’, δεν πέθανε από λευχαιμία ή ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε υποτεθεί. Η υπόθεση αυτή βασίστηκε σε λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις και παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Πουρτσίδης ανέφερε ότι η Μαλένα δεν παρουσίαζε κανένα από τα συμπτώματα που συνήθως συνοδεύουν τέτοιες σοβαρές ασθένειες. Αντιθέτως, το παιδί φαινόταν να είναι σε σταθερή κατάσταση χωρίς ενδείξεις επιδείνωσης της υγείας του που θα μπορούσαν να εξηγήσουν έναν τόσο αιφνίδιο θάνατο. Η ανάλυση του ιστορικού της υγείας της Μαλένας και των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δεν υποστήριζε την πιθανότητα ασφυξίας, γεγονός που αποκλείστηκε κατηγορηματικά από τον Πουρτσίδη.

Ο θάνατος της Μαλένας, σύμφωνα με τον Πουρτσίδη, ήταν τόσο σοκαριστικός που επηρέασε βαθιά ολόκληρο το νοσοκομείο. Το προσωπικό βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, καθώς κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένα παιδί, το οποίο δεν είχε εμφανίσει σοβαρά προβλήματα υγείας, έχασε τη ζωή του τόσο ξαφνικά. Η μαρτυρία του Πουρτσίδη υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και έθεσε ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον τραγικό αυτό θάνατο.

Ημέρα του Θανάτου: Εξετάσεις και Αναταραχή στο Νοσοκομείο

Ο γιατρός Απόστολος Πουρτσίδης περιέγραψε με λεπτομέρεια την ημέρα του θανάτου της Μαλένας, αναφέροντας ότι είχε εξετάσει το παιδί και δεν είχε εντοπίσει κάτι ανησυχητικό. Η κατάσταση της μικρής ασθενούς, σύμφωνα με τον Πουρτσίδη, δεν απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή ή επείγουσα φροντίδα, γεγονός που έκανε τον αιφνίδιο θάνατό της ακόμα πιο συγκλονιστικό για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η είδηση του θανάτου της Μαλένας διαδόθηκε γρήγορα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, δημιουργώντας ένα κλίμα σοκ και θλίψης. Ο Πουρτσίδης υπογράμμισε την απροσδόκητη και ανεξήγητη φύση του συμβάντος, καθώς το παιδί δεν παρουσίαζε συμπτώματα που να δικαιολογούν την τραγική έκβαση. Αυτή η εξέλιξη έθεσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου, δεδομένου ότι η Μαλένα δεν υπέφερε από γνωστές ιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το τραγικό συμβάν.

Ο μάρτυρας μίλησε και για την επαφή που είχε με τους γονείς της Μαλένας μετά το θάνατο της. «Πήγα στο δωμάτιο υπήρχε διάχυτη θλίψη, σοκ, απόγνωση και είπα στους γονείς ότι πρέπει να γίνει νεκροτομή. Δεν ρώτησαν κάτι. Μια γιαγιά αντέδρασε στη νεκροτομή. ‘Είναι ανάγκη να το πετσοκόψουν το παιδάκι;’ είπε. Το έστειλα στην ιατροδικαστή με την ένδειξη καρδιακή ανακοπή» ανέφερε και στη συνέχεια κατέθεσε για τη συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με το Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιατροδικαστική επίθεση και ζήτησε αντίγραφα ιστορικού για δικαστική χρήση.

«Του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ηπατικής ανεπάρκειας και προσπάθησα να επικοινωνήσω με την ιατροδικαστική, αλλά λόγω καλοκαιριού δεν κατέστη δυνατό. Του άφησα να εννοηθεί ότι μέχρι να διευκρινιστεί από τι πέθανε η Μαλένα να μην κάνουν άλλο παιδί. Σε αυτή την περίπτωση σκέφτεσαι και τα γονιδιακά» είπε ενώ απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο ο θάνατος της Μαλένας να πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τον τον μάρτυρα στην περίπτωση της Μαλένας «δεν συζητάμε για ηπατική ανεπάρκεια, για ένα παιδί που κυκλοφορούσε λίγο πριν. Για εμένα δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια» ανέφερε και πρόσθεσε πως στην πολύχρονη πορεία του δεν είχε «καμία περίπτωση μη αναμενόμενου θανάτου και χωρίς να γνωρίζω από τι συνέβη».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk