LIFESTYLE

Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Αντιμέτωποι με Κύμα Μίσους από Τούρκους Χρήστες στα Social Media

Το Επίμαχο Περιστατικό στη Σμύρνη

Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης αντιμετωπίζουν πρωτοφανές κύμα μίσους στα social media μετά από περιστατικό στη Σμύρνη. Η γνωστή τραγουδίστρια αρνήθηκε να συμμετάσχει σε φιλανθρωπική συναυλία όταν αντίκρυσε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Αντιδράσεις και Σχόλια στα Social Media

Το γεγονός αυτό πυροδότησε καταιγισμό αρνητικών σχολίων από Τούρκους χρήστες στα προφίλ τους στα social media. Τα σχόλια κυμαίνονται από επιθέσεις μίσους μέχρι και προτροπές για να επιστρέψει η Δέσποινα Βανδή στην Ελλάδα “κολυμπώντας”.

Αιτίες και Ευαισθησίες

Η Δέσποινα Βανδή, καταγόμενη από τον Πόντο, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν την ιστορία και τον Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συναυλία. Η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, δήλωσε πως η Βανδή δεν ανέβηκε στη σκηνή “επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ”, προσθέτοντας ότι “δεν αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου” για τέτοια άτομα.

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα», προσέθεσε η δήμαρχος, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.

Η ίδια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία.

Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Η απόφαση της Δέσποινας Βανδή είναι απόδειξη του πόσο σημαντική είναι η ιστορική συνείδηση και οι προσωπικές ευαισθησίες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk