ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκάρι Σο: Πέθανε στα 63 του ο σπουδαίος παλαίμαχος επιθετικός

Η Κληρονομιά του Γκάρι Σο

Ο Γκάρι Σο, πρώ former επιθετικός της Άστον Βίλα, πέθανε σε ηλικία 63 ετών λόγω τραυμάτων που υπέστη από πτώση. Η απώλειά του έχει βυθίσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου στη θλίψη, με πολλούς να θυμούνται τη σπουδαία καριέρα του και τις αθλητικές του επιδόσεις.

Η Καριέρα του στην Άστον Βίλα

Ο Γκάρι Σο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας της Άστον Βίλα κατά τη διάρκεια της χρυσής περιόδου της. Συνέβαλε στη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα του 1981, καθώς και στο κύπελλο πρωταθλητριών το 1982. Σε 213 συμμετοχές, σημείωσε 79 γκολ, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες στην ιστορία της Άστον Βίλα. Το 1981, βραβεύτηκε ως «νέος παίκτης της χρονιάς» από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και το 1982 αναδείχθηκε «καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς» στην Ευρώπη.

Μια Πολυδιάστατη Πορεία

Πέρα από την προσφορά του στην Άστον Βίλα, ο Σο αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες, όπως η Μπλάκπουλ, η Γουόλσολ, η Κίλμαρνοκ και η Σρούσμπερι. Μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο το 1992, εργάστηκε ως στατιστικός αναλυτής, ορόσημο που δείχνει την αφοσίωσή του στον αθλητισμό. Τέλος, υπηρέτησε ως πρεσβευτής της Άστον Βίλα, συνεχίζοντας να τροφοδοτεί την αγάπη του για την ομάδα και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk