ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ): Αφιερωμένο στον πατέρα μου που σήμερα του κάναμε μνημόσυνο

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μιχαηλίδης, βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Άρη στο Χαριλάου. Στο 78ο λεπτό του αγώνα, ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες σε μια κρίσιμη στιγμή. Η αποβολή προήλθε από μια σκληρή μονομαχία, στην οποία ο διαιτητής έκρινε ότι υπήρχε παράβαση που δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα.

Η αποβολή του Μιχαηλίδη έθεσε τον ΠΑΟΚ σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς το σκορ ήταν 2-1 υπέρ τους. Η ένταση στο γήπεδο αυξήθηκε δραματικά, με τους φιλάθλους και τους παίκτες να βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής, προχώρησε άμεσα σε αλλαγές, ενισχύοντας την αμυντική γραμμή της ομάδας και δίνοντας σαφείς οδηγίες για την διατήρηση του σκορ.

Για τον Μιχαηλίδη, ο τρόπος που ήρθε ο τίτλος αυτός είχε μία ιδιαίτερη σημασία: «Μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, σε μια εποχή που έχω περάσει δύσκολα, καθώς σήμερα ήταν το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τότε που έχασα τον πατέρα μου. Ξέρω πως τον έκανα χαρούμενο σήμερα οπότε πάμε στον Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσουμε. Ο μπαμπάς είναι τα πάντα, παίζουμε μόνο γι’ αυτόν. Ήταν ξεχωριστή στιγμή, αφιερωμένη σε αυτόν και τον λαό που μας περιμένει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε τον τίτλο, ο γεννημένος στα Γιαννιτσά αμυντικός τόνισε: «Το γουστάρουμε πάρα πολύ και θα συνεχίσουμε να το γουστάρουμε. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να γράψουμε ιστορία για το κλαμπ. Είναι μια ιστορική στιγμή, κάναμε το τέσσερα στα τέσσερα στα τελευταία ντέρμπι, πήραμε το τέταρτο πρωτάθλημα, όλα σούπερ. Πηγαίνουμε πρώτα στην Τούμπα και μετά στο Λευκό Πύργο για να γιορτάσουμε».

Οι συμπαίκτες του Μιχαηλίδη ανέλαβαν να καλύψουν το κενό που άφησε η αποβολή του, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή αλληλεγγύη και ψυχραιμία. Η στρατηγική που ακολούθησαν ήταν σαφής: να περιορίσουν τους χώρους και να αποτρέψουν τις επιθέσεις του Άρη, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις. Η ένταση στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν απίστευτη, με κάθε φάση να φαίνεται πως μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Με την υποστήριξη των φιλάθλων και την αποφασιστικότητα των παικτών, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει το σκορ υπέρ του μέχρι το τέλος του αγώνα. Η ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας την αντοχή και την ομαδικότητά της. Το τελικό σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ καταγράφηκε ως μία από τις πιο δραματικές και αξέχαστες νίκες στην ιστορία του συλλόγου, με την αποβολή του Μιχαηλίδη να αποτελεί ένα καθοριστικό σημείο στην πορεία προς τον τίτλο.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Γιάννη Μιχαηλίδη δεν ήταν απλώς μια επαγγελματική επιτυχία, αλλά μια βαθιά συναισθηματική στιγμή που απέκτησε ιδιαίτερη σημασία λόγω της πρόσφατης απώλειας του πατέρα του. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Μιχαηλίδης έκανε μια συγκλονιστική δήλωση, αναφέροντας ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του, παρά το γεγονός ότι διανύει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης αφιέρωσε τη νίκη αυτή στον πατέρα του, έναν άνθρωπο που υπήρξε πηγή έμπνευσης και υποστήριξης από την αρχή της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας. Η αφιέρωση αυτή ήταν ένα προσωπικό μνημόσυνο, μια αναγνώριση της επιρροής του πατέρα του και της δύναμης που του έδωσε για να συνεχίσει και να φτάσει σε αυτήν την κορυφαία στιγμή.

Επιπλέον, ο Μιχαηλίδης δεν παρέλειψε να αφιερώσει αυτή τη νίκη και στον λαό του ΠΑΟΚ, τους χιλιάδες φιλάθλους που τον στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η συναισθηματική φόρτιση αυτής της νίκης ήταν εμφανής στα λόγια και στις εκφράσεις του, καθώς αναφερόταν στη σημασία που έχει για τον ίδιο η στήριξη του κόσμου της ομάδας.

Ο παίκτης σχεδιάζει να γιορτάσει αυτή τη σημαντική στιγμή με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στον Λευκό Πύργο, ένα παραδοσιακό σημείο συγκέντρωσης και γιορτής για την ομάδα. Αυτή η γιορτή δεν θα είναι μόνο μια ευκαιρία για πανηγυρισμούς, αλλά και ένας τρόπος να μοιραστεί τη χαρά του με εκείνους που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Σκοπός του είναι να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που στάθηκε δίπλα του σε κάθε βήμα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk