ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στο Top-50 των εκατό πιο σπουδαίων αθλητών του 21ου αιώνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένας Ανερχόμενος Αστέρας

Στη λίστα με τους 100 κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα, το ESPN συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αριθμό 42. Ο Έλληνας αστέρας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα NBA με τους Milwaukee Bucks, θεωρείται ένας από τους πιο κυρίαρχους power forwards της ιστορίας. Όταν οι Bucks τον επέλεξαν με την 15η επιλογή στο draft του 2013, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πώς η άφιξή του θα άλλαζε την τροχιά του franchise για την επόμενη δεκαετία. Με αποκορύφωμα τους 50 πόντους που έβαλε στους τελικούς του NBA το 2021, οδήγησε τους Bucks στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια.

Ο Μάικλ Φελπς στην Κορυφή

Στην πρώτη θέση της λίστας, τοποθετήθηκε ο αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς, ο αθλητής με τα περισσότερα κερδισμένα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Με 28 μετάλλια συνολικά, εκ των οποίων τα 23 είναι χρυσά, ο Φελπς έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο της κολύμβησης και του αθλητισμού γενικότερα.

Άλλοι Κορυφαίοι Αθλητές

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η θρυλική τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, ενώ ο Λιονέλ Μέσι κατέλαβε την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Λεμπρόν Τζέιμς, που έχει επίσης αφήσει το στίγμα του στο NBA. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής μας, βρέθηκε εκτός της πρώτης δεκάδας.

Η λίστα του ESPN αναδεικνύει την πολυπλοκότητα και το εύρος των αθλητικών επιτευγμάτων στον 21ο αιώνα, τιμώντας αθλητές από διάφορα αθλήματα που έχουν διαπρέψει με την αφοσίωση και το ταλέντο τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk