ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο σε ηλικία 114 ετών

Ο θάνατος του Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα

Ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο το 2022 σύμφωνα με τα Guinness World Records, πέθανε σε ηλικία 114 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχές και η οικογένειά του. Ο Πέρεθ Μόρα, ο οποίος ήταν ιθαγενής κάτοικος του El Cobre, έχει καταγραφεί ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη Βενεζουέλα, κερδίζοντας το ρεκόρ μακροζωίας που απονεμήθηκε από τα Guinness World Records.

Ο Χουάν γεννήθηκε στο El Cobre, στην πολιτεία Táchira, στις 27 Μαΐου 1909. Ήταν το ένατο παιδί σε μια δεκαμελή οικογένεια. Τότε, σε ηλικία 112 ετών και 253 ημερών, στις 4 Φεβρουαρίου 2022έγινε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο που ζει ακόμα, ένα ρεκόρ που επικυρώθηκε από το πολύ σοβαρό Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Είχε διαδεχτεί τον Ισπανό Saturnino de la Fuente García, που ήταν μόλις λίγες μέρες μεγαλύτερος από αυτόν.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Πέρεθ Μόρα και προς ολόκληρο το χωριό του El Cobre. Ο θάνατος του Πέρεθ Μόρα αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για τη Βενεζουέλα και για τον κόσμο, καθώς ο ίδιος ήταν ένα παράδειγμα αντοχής και μακροζωίας.

Η επίτευξη της τόσο μεγάλης ηλικίας από τον Πέρεθ Μόρα αναδεικνύει τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και της οικογενειακής στήριξης για την αναπτυξιακή διαδικασία και την αντοχή του ανθρώπου. Ο Πέρεθ Μόρα άφησε πίσω του ένα κληροδότημα που θα εμπνεύσει πολλούς να ακολουθήσουν τον δρόμο της υγιεινής ζωής και της μακροζωίας.

Η Βενεζουέλα τιμά τη μνήμη του Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα και εύχεται να είναι ένα παράδειγμα για όλους να επιδιώξουν μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Ο Πέρεθ Μόρα θα μείνει αξέχαστος για την αντοχή και την αποφασιστικότητά του να ζήσει μια μακρά και πλήρη ζωή.

 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk