ΕΛΛΑΔΑ

Αφρικανική Σκόνη: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν [Εικόνες]

Επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους χάρτες του meteo.gr, την Τρίτη τις μεσημβρινές ώρες, περιοχές της Νότιας Ελλάδας θα επηρεαστούν από την αφρικανική σκόνη. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περιλαμβάνουν την Αιτωλοακαρνανία, την Κεντρική Πελοπόννησο, τη Δυτική Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Επίδραση της αφρικανικής σκόνης στον καιρό

Η αφρικανική σκόνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον καιρό και την ατμόσφαιρα. Η σκόνη μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ορατότητα, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα. Επίσης, η αφρικανική σκόνη μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα, προκαλώντας προβλήματα στην αναπνοή και την υγεία γενικότερα.

Προσοχή στην κίτρινη περιοχή

Στον ίδιο χάρτη, μπορούμε να δούμε ότι με κίτρινο χρώμα ορίζονται οι περιοχές που αναμένεται να έχουν λασποβροχή σήμερα. Κυρίως στη Μακεδονία, τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά, αναμένεται να πέσει λασποβροχή. Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk