ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Ασημένιος” ο Εμμανουήλ Καραλής στη Ρώμη: «Ένιωσα ότι με ξεμάτιασε όλη η Ελλάδα»

Εντυπωσιακή Εμφάνιση του Καραλή

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο 24χρονος Έλληνας θησαυρός, κατάφερε να προσπεράσει τα 5,35μ και να ξεκινήσει με επιτυχία στα 5,50μ. Ο πήχης ανέβηκε στα 5,65 μέτρα, τα οποία ο Καραλής καθάρισε με ευκολία, δείχνοντας την εξαιρετική του φόρμα και δεξιοτεχνία στο άθλημα του επί κοντώ.

Ανεβαίνοντας τα Ύψη

Στη συνέχεια, ο Καραλής καθάρισε τα 5,75 μ. από την πρώτη του προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως βρισκόταν σε κορυφαία φυσική κατάσταση. Αν και απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια στα 5,82 μ., πέτυχε στη δεύτερη προσπάθεια, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία. Ο Καραλής κατόρθωσε επίσης να καθαρίσει τα 5,87 μ. στην πρώτη του προσπάθεια, κερδίζοντας το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο επί κοντώ ανδρών μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1966 στη Βουδαπέστη.

Μελλοντικά Σχέδια και Προκλήσεις

Μετά το φινάλε του ιστορικού τελικού, ο Καραλής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον προκριματικό, καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια. Το επίτευγμά του αποτελεί έμπνευση για νέους αθλητές και ενισχύει την παρουσία της Ελλάδας στον διεθνή αθλητικό χώρο. Ο Καραλής δήλωσε χαρακτηριστικά πως ένιωσε ότι ‘τον ξεμάτιασε όλη η Ελλάδα’, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη και την αγάπη που έλαβε από τους Έλληνες φιλάθλους.

«Ένιωσα πως με ξεμάτιαξε όλη Ελλάδα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο» ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα αθλητή και συνέχισε:

«Στον προκριματικό γύρισα το πόδι μου και αγωνίστηκα με πόνους. Πιστεύω πως σήμερα τα κατάφερα και έκανε μία πάρα πολύ ωραία εμφάνιση. Είμαι συγκινημένος γιατί δύο μέρες με το πόδι μου είχα πολύ άγχος και φοβόμουν. Αλλά όπως έχω ξαναπεί όταν φοράω το εθνόσημο το σώμα μου πηγαίνει μόνο του και κάνω τέτοιες επιδόσεις».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk