ΕΛΛΑΔΑ

Αριστοτέλους – Αυτόπτης Μάρτυρας: “Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής” [Βίντεο]

Η πρόσφατη τρομακτική επίθεση κατά δύο τρανς ατόμων στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία. Ο όχλος που παρευρεθηκε στην περιοχή αντέδρασε με οργή και αποτίναξη, δείχνοντας έτσι την αποδοκιμασία τους για το επεισόδιο.

Η επίθεση αυτή αναδεικνύει τον αντιδραστικό χαρακτήρα ορισμένων μελών της κοινωνίας μας και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και προστασία των μειονοτήτων. Οι τρανς ακτιβιστές και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν τις αρχές να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων και την καταδίκη των επιθέσεων βίας.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα δηλώσει στο thesstoday, αυτόπτης μάρτυρας «Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας ‘’αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς’’. Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής». «Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία», λέει χαρακτηριστικά για τα όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά του.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk