ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία των 13 μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα – Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που επέβαινε στη θαλαμηγό

Απολογία των 13 μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα

Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής στην Ύδρα, προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Τα Στοιχεία που Έρχονται στο Φως

Κάθε μέρα που περνά, νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Οι ανακριτικές αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες τόσο για τους επιβάτες του σκάφους όσο και για τις συνθήκες που οδήγησαν στο ξέσπασμα της φωτιάς. Οι επιβάτες, κυρίως Καζακστανοί, μετά τον κατάπλου του πλοίου στη Βουλιαγμένη, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Ο Επιχειρηματίας Daniyar Abulgazin

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν ένας Καζακστανός επιχειρηματίας ονόματι Daniyar Abulgazin. Σύμφωνα με το Public Eye, ο 55χρονος είναι ο «υπολοχαγός» του Timur Kulibayev και ξεκίνησε την καριέρα του ως φοιτητής της ανώτατης σχολής Felix Derzhinsky της KGB της ΕΣΣΔ στη Μόσχα, αποφοιτώντας το 1991. Η παρουσία του Abulgazin στο σκάφος εγείρει ερωτήματα και προσθέτει ενδιαφέρον στην υπόθεση.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk