ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γνωστός ως «Ιταλός»

Απεβίωσε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Σε ηλικία 73 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ένας από τους ιστορικούς ηγέτες του ΠΑΣΟΚ. Ήταν γνωστός ως επικεφαλής της ομάδας των “Ιταλών” του ΠΑΣΟΚ, η οποία λειτουργούσε ως εσωκομματική αντιπολίτευση για πολλά χρόνια, αλλά ήταν υπό τον έλεγχο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν μέλος του ΠΑΚ κατά την περίοδο της χούντας, και γι’ αυτό διέφυγε στην Ιταλία. Από εκεί προήλθε και η ονομασία της εσωκομματικής ομάδας του, η οποία είχε το όνομα “Ιταλοί”.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν ένας από τους συντάκτες της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, που εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951.

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977 και αποχώρησε λόγω διαφωνιών το 1999, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη.,  δημιουργώντας τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 (32.068 ψήφοι, ποσοστό 0,47%

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk