ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο: Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ 36 μαραθωνίων σε 36 ημέρες αν και της είπαν ότι θα ζούσε μέχρι τα 16

Η 32χρονη Sophie Holmes ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου και ολοκλήρωσε τον 36ο μαραθώνιο της στο Εδιμβούργο το Σάββατο

Είναι πλέον κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθωνίους γυναίκας με κυστική ίνωση.

Η Sophie γεννήθηκε με κυστική ίνωση –μια κληρονομική διαταραχή που επηρεάζει τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα των ασθενών– αλλά έκτοτε έχει νικήσει τις πιθανότητες.

Δήλωσε πως αισθάνεται απίστευτα που τα κατάφερε. «Έχω πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ».

«Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, ιδιαίτερα τις πρώτες 12 ημέρες όπου συμβαίνει η φάση προσαρμογής. Δεν κοιμόμουν καλά και δεν επρόκειτο ποτέ να τα παρατήσω, αλλά εκεί κινδύνευα περισσότερο.

είναι κάτι που ήθελα να κάνω τόσο καιρό και κάτι που ήξερα ότι μπορούσα να πιέσω τον εαυτό μου να κάνει ψυχικά και σωματικά.

«Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να το κάνω και ότι θα έδινε έμπνευση για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές.

«Μπορείς να πετύχεις αυτούς τους τεράστιους στόχους που έθεσες στον εαυτό σου και κάνοντας την πρόκληση με ώθησε να αναπτυχθώ. Η εύκολη διέξοδος είναι πάντα εκεί. Έπρεπε να αναγκάσω τον εαυτό μου να το κάνει.

https://www.instagram.com/p/Cjzxi1BMDOs/?igsh=MWowcG84bTNwOHJhYg==

«Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πήρε μια πραγματικά θετική τροπή. Είπα στον εαυτό μου ότι ήταν διασκεδαστικό, ότι θα ήμουν καλά και έτρεξα μερικούς μαραθώνιους σε λιγότερο από τέσσερις ώρες».

Η Sophie συγκέντρωσε επίσης 25.500 £ για τον οργανισμό Cystic Fibrosis Trust ως ευχαριστώ για την υποστήριξη που έλαβε στη ζωή της.

Παρά την ολοκλήρωση της τεράστιας πρόκλησης, η Sophie σκέφτεται ήδη «πόσα ακόμα μπορώ να κάνω;».

Αφού αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναρρώσει, στοχεύει στο να τρέξει στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στο τέλος της χρονιάς.

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία», πρόσθεσε. «Είχα τόση υποστήριξη στην κοινότητα, οι άνθρωποι φώναζαν και φώναζαν τα κόρνα τους και επευφημούσαν.

«Πάντα θα είχα κάποιον να με επευφημεί».

Η Anne Shinkwin, Διευθύντρια συγκέντρωσης χρημάτων στο Cystic Fibrosis Trust, δήλωσε: “Η αφοσίωση της Sophie στην ευαισθητοποίηση για την κυστική ίνωση και τη συγκέντρωση χρημάτων για την εμπιστοσύνη είναι απίστευτη και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξή της. Είναι καταπληκτικοί έρανοι όπως η Sophie που κάνουν το έργο μας δυνατό, να βεβαιωθείτε ότι όλοι με κυστική ίνωση μπορούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς όρια».


Τα Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσαν το επίτευγμά της και θα λάβει πιστοποιητικό τις επόμενες εβδομάδες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk