ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αντιξοότητες: 5 βήματα για να τις χρησιμοποιήσετε προκειμένου να επιτύχετε

Οι αντιξοότητες είναι αναπόφευκτες. Κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ξαφνική απώλεια εργασίας, προσωπική πρόκληση, οικονομικές δυσκολίες, ανησυχίες για την υγεία ή επαγγελματικές αποτυχίες.

Τι γίνεται λοιπόν μετά; Τι κάνετε όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια πρόκληση; Στην πορεία προς την επιτυχία, θα υπάρξουν αντιξοότητες, αλλά το πώς ανταποκρίνεστε σε αυτές και μαθαίνετε από αυτές είναι αυτό που καθορίζει την τροχιά σας. Οι αντιξοότητες έχουν τη δυνατότητα για αμφιβολία, φόβο , ανησυχία ή θλίψη, αλλά προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα για ανάπτυξη και επιτυχία.

Ακολουθούν 5 βήματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να συνεχίσετε να προχωράτε προς τους στόχους σας και να επιτυγχάνετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.

  1. Λάβετε δράση: Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία εστιάζει στο πώς οι αυτόματες σκέψεις μας επηρεάζουν τα συναισθήματά μας και τις επακόλουθες συμπεριφορές μας. Εάν κάποιος αφήσει μια δυσκολία να οδηγήσει σε κατάθλιψη και απελπισία, θα επηρεάσει αρνητικά τις συμπεριφορές του και πιθανότατα θα οδηγήσει σε αδράνεια ή καταστροφικές ενέργειες. Από την άλλη πλευρά, εάν, όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια πρόκληση, αισθάνεται έμπνευση ή κίνητρο, πιθανότατα θα οδηγήσει στην ανάληψη δράσης και στην πορεία προς την επιτυχία. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα συναισθήματα που έχετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν οδηγούν σε αντιπαραγωγικές συμπεριφορές.
  2. Δημιουργήστε την κοινότητά σας: Είτε πρόκειται για φίλους, οικογένεια ή επαγγελματική κοινότητα, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε το δίκτυο υποστήριξής σας. Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό από τον Jim Rohn, «Είσαι ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο»; Είναι σημαντικό για τη γενική νοοτροπία και το κίνητρό σας να οικοδομήσετε μια υποστηρικτική κοινότητα με άτομα που έχουν ομοϊδεάτες που προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους και να παραμείνουν παρακινημένοι μπροστά στις αντιξοότητες. Από κοινότητες μελών και ομάδες δικτύωσης μέχρι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και συγγενείς και φίλους, βρείτε άτομα που θα συνεχίσουν να σας υποστηρίζουν καθώς επιδιώκετε τις φιλοδοξίες σας.
  3. Να είστε ανθεκτικοί : Είναι σημαντικό να είστε ανθεκτικοί και να μετατρέπετε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία ανάπτυξης. Είτε είστε αθλητής που αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στο τέλος της σεζόν είτε ένα εταιρικό στέλεχος με υψηλές επιδόσεις, ενόψει των αντιξοοτήτων, η αλλαγή από την αναμενόμενη πορεία δράσης είναι ανησυχητική.
  4. Μείνετε παρακινημένοι: Είτε πρόκειται για προσωπική είτε επαγγελματική αποτυχία, είναι σημαντικό να παραμείνετε καινοτόμοι και προσαρμοστικοί. Αυτό σας επιτρέπει να ανταποκρίνεστε παραγωγικά αντί να βαλτώνετε από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να πλημμυρίσουν κατά τη διάρκεια μιας πρόκλησης.
  5. Διατηρήστε μια θετική νοοτροπία: Εάν υιοθετήσετε μια θετική νοοτροπία, μπορείτε να δείτε τις προκλήσεις της ζωής ως ισχυρά κίνητρα. Χρησιμοποιώντας την επιθυμία να ξεπεράσετε τις προκλήσεις ως κινητήρια δύναμη μπορεί να σας εκτοξεύσει στην επίτευξη επιτυχίας που δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Σκεφτείτε τις μεγαλύτερες προσωπικές και επαγγελματικές σας δυσκολίες και σκεφτείτε τα συναισθήματά σας και τη συμπεριφορά σας, καθώς και τι θα μπορούσατε να κάνετε στο μέλλον για να ανακατευθυνθείτε προς μια θετική νοοτροπία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ανθεκτικοί και να έχετε κίνητρο για δράση.

ΠΗΓΗ: PsycologyToday